TROICKI HVALI NIŠLIJE: Vi ste najbolja publika u Srbiji!
Foto: Saša Pavlić

Apel da se skrate mečevi u Dejvis kupu

TROICKI HVALI NIŠLIJE: Vi ste najbolja publika u Srbiji!

Tenis -

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je meč sa Karenom Hačanovim bio "strašan i dug" i istakao da je publika u Nišu najbolja u Srbiji.

"Publika je zaista bila neverovatna, bodrila me je tokom čitavog meča. Voleo bih da je hala veća i da igramo ovde svaki meč. Publika zaslužuje da dodjemo i da igramo", rekao je Troicki i dodao da ga je zaista dirnulo to što je prilikom intoniranja državnih himni publika u hali Čair razvila i rusku i srpsku zastavu.

Teniska reprezentacija Srbije povela je danas u Nišu protiv selekcije Rusije sa 1:0 u prvom kolu Dejvis kupa, pošto je Viktor Troicki slavio protiv Karena Hačanova posle velike borbe u pet setova - 6:4, 6:7(3), 6:3, 1:6, 7:6(6).

"Borili smo se do zadnjeg atoma snage. Na kraju je par loptica je odlučivalo o pobedniku. Imao sam malo više sreće i trujumfovao, ali moglo je da ode i u drugom pravcu i da Kašanov pobedi", rekao je Troicki na konferenciji za novinare.

On je istakao da je krenuo sjajno, ali je onda malo "pao" u drugom setu.

"Vratio sam se u meč, ali ne mogu da oprostim sebi što sam se okliznuo i nisam uspeo da dobijem brejk.Posle se sve jako zakomplikovalo", kazao je Troicki.

Srpski teniser je rekao da veruje da će biti spreman za sutrašnji meč dublova.

"Osećam da sam fizički spreman, a nije mi prvi put da igram odmah sutradan posle dugog i teškog meča", naglasio je Troicki.

Nadmetanje u Dejvis kupu, dodao je Troicki, moralo bi što pre da bude promenjeno i mečevi skraćeni na dva seta.

"Ovo sa pet setova nema nikakvog smisla. Sa dva meča u jednom danu mečevi mogu da traju i deset sati. Mislim da bi bilo interesantnije i publici i sponzorima da se igra u dva seta", istakao je Troicki.

Ruski teniser Karen Kačanov je rekao da je meč bio neizvestan do samog kraja.

"Ravnopravna je bila igra, ne bih mogao da kažem kada je bio prelomni momenat, koji je odlučio o pobedu, osim da je u petom setu Viktor osvojio više poena", izjavio je Kačanov.

On je rekao da je bilo prijatno igrati u Nišu, iako je publika razumljivo više bodrila domaće igrače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track