Lakat je super

(KURIR TV) NOLE PREZADOVOLJAN IGROM: Evo šta je Đokovića izbacilo iz takta posle pobede nad Ramosom

Tenis -

Novak Đoković rekao je posle svoje ubedljive pobede nad Špancem Albertom Ramosom Vinjolasom da je izuzetno zadovoljan svojim nastupom i da je njegova povreda lakta prošlost.

"Sve je u redu s povredom, lakat je u redu. Izuzetno sam zadovoljan svojom igrom, a posebno servisom, koji je možda bio i jedno od najboljih mojih izdanja na visokom nivou u kontinuitetu. Nisam servirao ovako u poslednje vreme. Raduje me što je tako, na ovom nivou gde je jako bitan", rekao je Đoković novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Teniska reprezentacija Srbije povela je danas u Beogradu sa s:0 protiv Španije, u čevrtfinalu Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković pobedio Alberta Ramosa Vinjolasa u tri seta, 6:3, 6:4 i 6:2, a zatim je i Viktor Troicki bio bolji od Pabla Karenja Buste 6:3, 6:4, 6:3.

"Današnji protivnik je jako nezgodan ako mu date vremena da se namesti i da manevriše iz forhenda. Trudio sam se da mu oduzmem to vreme. Raduje me što sam osvojio mnogo poena na prvi servis, što mi je omogućilo da na njegove servise igram ofanzivnije. Zadovoljan sam nastupom. Ovo je izuzetno ohrabrujuće što sam danas doživeo na terenu, znam da treba da nastavim ovako, jer sam na dobrom putu", rekao je Đoković.

On je dodao da je u poslednjih šest meseci imao problema da pronađe "svoju igru".

"Trudim se u poslednjih šest meseci da povratim svoju igru. Kao da mi je bilo teško da prihvatim činjenicu da nisam na nivou na kom sam bio osam godina, a možda i više. Sve je to prirodni ciklus. Moram da prihvatim. Sada sam na dobrom putu, moram da verujem u to što radim. Siguran sam da će rezultati ispratiti to", rekao je drugi teniser sveta.

Đoković je rekao da se nije mnogo umorio na današnjem meču, kao i da se može očekivati da sutra nastupi u dublu.

On se osvrnuo i na sadašnji format Dejvis kupa, za koji je rekao da bi bilo bolje da se promeni, s obzirom da je jedini Top 10 igrač koji ove nedelje nastupa u ovom takmičenju.

"Format mora da se menja. Malo sam i odustao da pričam o tome, pošto je ITF ignorisao sve zahteve", rekao je Đoković ne krijući da ga ova tema uvek pomalo izbaci iz takta.

Najbolji srpski teniser je kazao da se teniseri susreću s mnogo poteškoća, jer često menjaju vremenske zone, ali i podloge na kojima igraju u Dejvis kupu. On je predložio da se Dejvis kup održava poput Svetskog ili Evropskog prvenstva u fudbalu, odnosno da se "10, 20, 30 reprezentacija" podele po grupama i da onda usledi plej-of.

"Takav format bi privukao više ljudi, bilo bi više strasti. Siguran sam da bi svi teniseri igrali, jer vole da igraju za svoju zemlju kao i ja. Poštujem Dejvis kup koji ima tradiciju i istoriju, ali je izgubio vrednost. Ne treba da se igram tokom cele godine", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track