SAD BI SVI KOD NOVAKA: Svetski treneri se žele u Đokovićev tim, među njima je i hrvatska legenda
Foto: Reuters, Aleksandar Jovanović

U nove pobede: Radmilo Armenulić jasan

SAD BI SVI KOD NOVAKA: Svetski treneri se žele u Đokovićev tim, među njima je i hrvatska legenda

Tenis -

Realnost Đokovićevu odluku o promeni stručnog štaba sam očekivao i mislim da će ona doneti samo dobro, kaže bivši as

Đokovićevu odluku o promeni stručnog štaba sam očekivao i mislim da će ona doneti samo dobro, kaže bivši selektor naših teniseraBivši selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić jedan je od malobrojnih navijača Novaka Đokovića koji nije pustio suzu zbog njegovog razlaza sa trenerom Marjanom Vajdom. Naprotiv, u odnosu trenera i igrača nije potrebna velika sentimentalnost, a njih dvojica su, smatra Armenulić, odavno postali i više od toga - prava familija.

- Kada prevladaju porodični odnosi, gubi se autoritet, a sve to na kraju napravi dosta štete trenažnom procesu. Bez kvalitetnog treninga, onakvog kakvog je ranije imao, neminovno je da dođe do rezultatskog pada, tako da sam ovu odluku o promeni stručnog štaba očekivao i mislim da će ona doneti samo dobro - kaže Radmilo Armenulić za Kurir.Dok traje licitacija sa imenima novog trenera, Armenulić kaže da je samo jedna stvar izvesna - svi stručnjaci će želeti da rade s Đokovićem.

- Svi će želeti da treniraju doskorašnjeg broja jedan na svetu, tu nemam dilemu. Moja želja je da to ponovo bude Boris Beker, jer se već dobro poznaju i jasno mu je šta mora da se popravi kako bi igra opet bila na nivou ranijih rezultata.Pored Bekera, čari trenerskog posla mogli bi da otkriju još neki veliki asovi tenisa.

- Mislim da bi Sampras više odgovarao. Agasi je previše sličan, igrao je sa osnovne linije kao i Novak, pa verujem da bi Sampras ili Ivanišević više insistirali da se pojača agresivnost u igri i na boljem servisu.

MANE I VRLINE / UŽI KRUG KANDIDATA ZA NOVOG TRENERA

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track