(VIDEO) MRAČNA PROŠLOST NOVAKOVOG TRENERA: Agasijevi problemi sa drogom i lakim ženama!
Foto: Profimedia

LOŠ MOMAK U BELOM SPORTU

(VIDEO) MRAČNA PROŠLOST NOVAKOVOG TRENERA: Agasijevi problemi sa drogom i lakim ženama!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković angažovao je legendarnog Andre Agasija za novog trenera, Amerikanca koji se može pohvaliti blistavom teniskom karijerom, ali i skandalima.

Nekada najbolji teniser sveta Andre Agasi u autobiografiji do detalja je opisao trenutke sunovrata kada je 1997. godine zbog pada forme probao drogu, kao i da je tokom karijere mrzeo da igra tenis.

"Nikada nisam voleo tenis kao drugi igrači. Kada malo bolje razmislim, često sam ga i mrzeo. Postojali su periodi kada mi je bilo muka na pomisao da ponovo moram na teren da udaram tu lopticu. Takođe sam živeo u stalnom strahu od svog nezgodnog temperamenta kao i od oca nasilnika", napisao je Agasi, a onda su usledili još šokantniji detalji iz života legenadrnog Amerikanca.

Osmostruki osvajač Gren Slem turnira uzimao je rekreacionu drogu kristal metamfetamin, popularni 'met', kada mu je karijera stagnirala 1997. godine, ali je uspeo da uveri Udruženje profesionalnih tenisera (ATP) da je to bilo slučajno.

"Dok sam jednom te godine sedeo u kući, moj asistent Slim mi je ponudio drogu. On ga je često mešao sa soda vodom. Tada, kao da je neko drugi govorio iz mene, čuo sam svoje reči: 'Znaš šta Andre? Za*ebi, uduvaj se'. U prvom mahu sam osećam kajanje, ali već u sledećem trenutku ga je nadvladala euforija koja je izbrisala svu grižu savesti. Nikada se nisam osećao tako živo, tako optimistično i nikada nisam osećao toliku energiju u sebi", napisao je Agasi u knjizi koja je izazvala pravi skandal u trenutku kada je objavljena.

Ali pored činjenice da je konzumirao nedozvoljena sredstva, Agasi je bio poznat i po ženama sa kojima je bio u vezi. Amerikanac se zabavljao sa 28 godina starijom Barbrom Strajsend, pevačicom i glumicom, a po raskidu te veze oženio se sa Bruk Šilds.

Brak sa holivudskom lepoticom trajao je svega dve godine, a onda je uplovio u romansu sa pet godina starijom porno glumicom Džeanom Fajn. Ni ova veza se nije održala, a već 2001. godine teniser se ženi sa Štefi Graf sa kojom je i danas u srećnom braku i imaju dvoje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track