NOVAK ĐOKOVIĆ: Uskoro novi trener uz Agasija! Već smo obavili razgovor, biće neko mlađi
Foto: Foto: Reuters

NOLETOVI PLANOVI

NOVAK ĐOKOVIĆ: Uskoro novi trener uz Agasija! Već smo obavili razgovor, biće neko mlađi

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da će do početka Vimbldona angažovati još jednog trenera kako bi bio uz njega kada je Andre Agasi odsutan.

Svetski broj dva poručio je da ima spisak kandidata, ali da ne želi da ga otkriva.

"Dogovor mora da aminuje Agasi, glavni trener, i da se novi čovek u stručnom štabu uklapa u našu tenisku i životnu viziju. Moramo obojica da budemo saglasni... To bi trebalo da bude neko ko je kao igrač imao iskustva na vrhunskom nivou. Već smo obavili jedan razgovor, voleo bih da bude mlađi jer mi takva energija daje više inspiracije", rekao je Đoković srpskim izveštačima sa Rolan Garosa.

Đoković je naglasio da prema Srbiji oseća besuslovnu ljubav i da se raduje svaki put kada se vrati u svoju zemlju.

"Srbija ne mora, niti treba bilo šta da mi da, moj odnos prema njoj i ljudi ne zavisi od toga. U Srbiji sam rođen i njoj pripadam, svaki put kada se vratim osetim "leptiriće" u stomaku. Nisam toliko često u Srbiji zbog čestih putovanja, ali kod kuće je poseban osećaj. Nisu mi potrebni škola, spomenik, iako veoma cenim to što je avion nazvan po meni i što imam poštansku marku".

On je priznao da je vegetarijanac i da ne jede meso još od avgusta 2015. godine (osvojio 11. titula od tada za 10 meseci), ali da je to privuklio pažnju tek kada su počeli rezultati kakvi se ne očekuju.

kurir.rs / Tanjug

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovako se Makedonac raduje tituli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track