NEVEROVATAN GAF ORGANIZATORA Srbinu dodelili pogrešan pehar: Đoković dobio ženski trofej u Istbornu
Foto: Reuters

I to se dešava

NEVEROVATAN GAF ORGANIZATORA Srbinu dodelili pogrešan pehar: Đoković dobio ženski trofej u Istbornu

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je posle osvajanja ATP turnira u Istbornu dobio pogrešan pehar.

Đoković je u finalu Istborna pre dva dana pobedio Gaela Monfisa 6:3, 6:4, dok je u ženskom finalu Karolina Pliškova savladala Karolinu Voznijacki. Organizatori su napravili neviđeni gaf i ženski trofej dodelili Đokoviću.

"Kada smo kod pehara danas mi je Pliškova, koja je, takođe, osvojila titulu, rekla da su zamenili pehare. Ona je otvorila kutiju i videla moj pehar. Ja ne znam ni gde mi je kutija sa tim verovatno ženskim peharom. Poslat je kući. Nadam se da će biti još trofeja, već za dve nedelje", rekao je Đoković za Sportklub.

On se osvrnuo na prošlu nedelju i turnir u Istbornu.

"Jeste, trebalo mi je tako nešto, barem sa teniske strane, da uđem u završnicu nekog turnira i eventualno osvojim trofej. Iako je kategorija 250 računa se i meni pomaže kada je u pitanju priprema za Vimbldon. Danas imamo samo mesec dana da igram na travi. Nisam želeo da idem u Hale ili Kvins jer sam osetio da mi je potrebno više vremena za odmor. U poslednjem trenutku sam se odlučio za Istborn. Zahvalio bih se direktoru turnira na specijalnoj pozivnici. Istborn je vrlo dobro iskustvo. Mnogo sati sam proveo na terenu, trenirao sam dobro, igrao četiri meča... Pogotovu u polufinalu i finalu izgledao sam dobro i bio nalik sebi u nekim najboljim danima na travi. Nadam se da ću uspeti da nadogradim formu i na Vimbldonu doguram što dalje", naveo je najbolji srpski teniser.

Đoković je drugi nosilac na Vimbldonu, a u prvom kolu igraće protiv Martina Kližana.

"Znam ko sam, znam kako mogu da igram, znam svoje sposobnosti i verujem u iste. Činjenica da sam tri puta osvajao ovaj turnir, igrao finale i mnogo polufinala mi daje samo razlog više da mogu da doguram daleko ove godine. Činjenica je i da 12 meseci ranije osećaj bio drugačiji. Pre godinu dana sam se pripremao i ulazio u Vimbldon sa četiri uzastopno osvojene Gren slem titule i bio u životnoj formi. Kasnije sam imao mnogo uspona i padova. Tražio sam svoju igru i sebe generalno i tek u poslednjih nekoliko meseci sam uspeo da stvorim kontinuitet i pripadnost na terenu. Istborn je došao u pravom trenutku. Uvek imam najviša očekivanja, ali trudim se da ne razmišljam mnogo unapred jer rezultati koje sam imao ne dozvoljavaju mi da budem jedan od glavnih favorita. Trenutka pozicija može da mi bude olakšanje i prednost. Kližan je jako neugodan i vrlo nepredvidiv, pogotovo na travi. Sa Nadalom je ovde igrao četiri, pet setova pre nekoliko goidna. Ne bih voleo da mu dam priliku da pokaže koliko može. Trudiću se da diktiran svoj ritam i nateram ga da se brani. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama i da ću da prevaziđem tu prvu prepreku", naglasio je Đoković. Kurirsport/Sportklub

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li nam treba video tehnologija u fudbalu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja