(VIDEO) ĐOKOVIĆ LAGANO DO DRUGOG KOLA VIMBLDONA: Kližan zbog povrede predao meč Novaku!
Foto: Reuters

Meč je trajao samo 40 minuta

(VIDEO) ĐOKOVIĆ LAGANO DO DRUGOG KOLA VIMBLDONA: Kližan zbog povrede predao meč Novaku!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

Đoković je stigao do drugog kola trećeg Gren slem turnira pošto mu je Slovak Martin Kližan predao meč u drugom setu pri rezultatu 6:3, 2:0 i 30:0.

foto: EPA/NIC BOTHMA

Meč je trajao 40 minuta. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i slovačkog tenisera i četvrta pobeda.

foto: Reuters
foto: Reuters

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Čeha Adama Pavlaseka, koji je u prvom kolu pobedio Amerikanca Ernesta Eskobeda 3:1, po setovima 6:7 (7), 6:1, 6:3 i 6:1.

Pavlasek je 136. igrač sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića.

Đoković je prvi set dobio 6:3. Novak je napravio brejk u osmom gemu, a onda je na svoj servis stigao do 1:0. Kližan je i tokom prvog seta imao problema sa povredama, ali je odlučio da nastavi meč. Đoković je poveo 2:0 u drugom setu, a Kližan je predao meč u trećem gemu. "Specijalno je osećanje doći na ovaj teren. Nadam se da ću igrati još mnogo mečeva ovde i uzeti neke trofeje. Nikada ne volite da pobedite na ovakav način. Počeo sam dobro da serviram. On nije mogao da se kreće. Želim mu sve najbolje, da se što pre oporavi. Imao sam dosta mečeva u Istbornu, pa sada želim da se odmorim do narednog meča", rekao je Đoković posle duela sa Kližanom.

TOK MEČA

II set Kližan je u trećem gemu drugog seta pri rezultatu 0:30 odlučio da zbog povrede preda meč 2:0 - Novak je potvrdio brejk 1:0 - Đoković pravi brejk već na startu drugog seta. Kližan ima problema sa povredom, ali je odlučio da nastavi meč

foto: Reuters

I set 6:3 - Đoković posle 28 minuta dobija prvi set 5:3 - Novak pravi brejk i nalazi se na gem od osvajanja prvog seta 4:3 - Srpski teniser bez većih problema osvaja novi gem

3:3 - Slovački teniser lako stiže do izjednačenja 3:2 - Đoković ponovo vodi 2:2 - Kližan osvaja i drugi gem na svoj servis 2:1 - Novi gem za srpskog tenisera 1:1 - Kližan stiže do izjednačenja 1:0 - Novak Đoković je sigurnim servisom stigao do vođstva

Đoković je trenutno treći, a Kližan 47. teniser sveta. Srpski i slovački teniser odigrali su tri međusobna duela u karijeri, a sva tri je dobio Novak. Poslednji put su igrali početkom marta na ATP turniru u Akapulku, a slavio je Đoković 6:3, 7:6. Đoković je tri puta osvajao Vimbldon, a prošle godine je poražen u 1/16 finala od Amerikanca Sema Kverija. Novak Đoković je u London stigao raspoložen pošto je osvojio turnir u Istbornu. Uz Novaka je Andrea Agasi, kao i pojačanje u stručnom štabu Mario Ančić.

Pavlasek čeka Đokovića u drugom kolu Vimbldona

Češki teniser Adam Pavlasek plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je danas u prvom pobedio Amerikanca Ernesta Eskobeda u četiri seta, 6:7 (7), 6:1, 6:3 i 6:1. Čeh će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela između srpskog tenisera Novaka Đokovića i Slovaka Martina Kližana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja