NOLE SE IZNERVIRAO: Organizator Vimbldona objasnio zašto nije prebacio Đokovića na Centralni teren
Foto: Reuters

SA MANARINOM U UTORAK U 13 SATI

NOLE SE IZNERVIRAO: Organizator Vimbldona objasnio zašto nije prebacio Đokovića na Centralni teren

Tenis -

Organizator Vimbldona oglasio se saopštenjem kako bi objasnio zašto meč između Novaka Đokovića i Adrijana Manarina nije prebacio na Centralni teren.

Srbin i Francuz čekali su da Miler i Nadal završe borbu na terenu broj jedan, pa da počnu meč. Međutim, nisu dočekali, jer je maratonski duel između tenisera iz Luksemburga i Španije trajao skoro pet sati, a mrak je počeo da pada...

Mnogi su očekivali da će organizator ranije poslati Novaka i Adrijana na Centralni teren, na kome nije bilo mečeva posle pobede Federera nad Dimitrovim. Čak je i Đoković ušao u žustru raspravu sa ljudima iz ATP.

Organizator se oglasio saopštenjem kako bi objasnio zašto nije izvršio "rokadu".

"Bezbednost i sigurnost publike su nam najvažniji. Čak i kada igranje Đokovića i Manarina na terenu broj jedan više nije postojalo kao opcija (zbog dužine trajanja meča Nadala i Milera), odlučili smo da do pomeranja na Centralni teren ne može da dođe, zbog velikog broja gledalaca koji je ostao u kompleksu. Oko 20.30 na različitim terenima bilo je 30.000 ljudi, pa bi premeštanje pomenutog meča moglo da utiče na bezbednost", piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mućkajte a ne lupajte glavom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track