ODJECI NAJVEĆE SENZACIJE NA VIMBLDONU: Kveri u šoku, Marej ponosan
Foto: Reuters

PRVI AMERIKANAC U POLUFINALU POSLE OSAM GODINA

ODJECI NAJVEĆE SENZACIJE NA VIMBLDONU: Kveri u šoku, Marej ponosan

Tenis -

Američki teniser Sem Kveri rekao je da je pomalo u šoku ali da je srećan zbog današnje pobede protiv prvog igrača sveta Endija Mareja i plasmana u polufinale Vimbldona.

Kveri se plasirao u polufinale Vimbldona pošto je pobedio branioca titule sa 3:6, 6:4, 6:7, 6:1, 6:1.

To je prvi plasman u polufinale na 42. gren slem turniru za Kverija.

"Pomalo sam u šoku... Nisam počeo meč najbolje što mogu, ali držao sam se, pokušavao i konačno sam u četvrtom i petom setu pronašao ritam i posle toga je sve išlo u moju korist", rekao je Kveri, 24. nosilac.

Kveri je prvi Amerikanac koji se plasirao u finale Vimbldona još od Endija Rodika, koji je 2009. godine igrao u finalu.

"Osećaj je sjajan, ostvario mi se san. Plasirati se u polufinale i to na Vimbldonu, to je posebna stvar", naveo je Kveri.

Kveri je drugu godinu uzastopno eliminisao branioca titule na Vimbldonu. Prošle godine to je uradio kada je pobedio Novaka Đokovića u trećem kolu i prekinuo njegov niz od 30 pobeda na grend slem turnirima.

On će u polufinalu igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji je pobedio Žila Milera iz Luksemburga sa 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 7:1. U drugom polufinalu igraće Švajcarac Rodžer Federer i Čeh Tomaš Berdih.

Marej je pre početka Vimbldona imao problema sa povredom kuka. On je zbog toga otkazao dva egzibiciona meča i nije trenirao tri dana pre početka turnira.

"Imao sam bolove tokom turnira, ali dao sam dve od sebe. Do kraja sam se borio i ponosan sam na to, ali sam veoma razočaran zbog poraza. Imao sam šanse, ali tužan sam što sam završio takmičenje. Pre turnira sam tražio kratkoročna rešenja, uspevao sam da pobedjujem i bilo je u redu. Sada ću videti sa mojim timom kakvi su dugoročni planovi, da vidimo šta ćemo dalje", rekao je on.

Marej uglavnom dobro vraća servise protivnika, a Kveri je danas imao 27 as udaraca, 70 vinera i samo 30 neiznudjenih grešaka.

"On je diktirao svaki poen", dodao je prvi teniser sveta.

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Đule bez Le?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track