(VIDEO) 4 PITANJA KOJA RODŽER POSTAVI MIRKI PRE SVAKOG TURNIRA: Evo zašto Federer dominira svetskim tenisom
Foto: AP

Supruga je velika podrška

(VIDEO) 4 PITANJA KOJA RODŽER POSTAVI MIRKI PRE SVAKOG TURNIRA: Evo zašto Federer dominira svetskim tenisom

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je tokom turnira na Vimbldonu da je ključni faktor uspeha u njegovoj više nego upešnoj karijeri, supruga Mirka.

Dok su svi najavljivali kraj teniske ere u kojoj je dominirao Švajcarac i računali koliko treba Novaku Đokoviću ili Rafaelu Nadalu da preteknu Rodžera po broju Gren slem titula, desilo se nešto sasvim drugačije.

Ko je mislio da će Federer u 36. godini da osvoji Australijan open i Vimbldon, uz Indijan Vels, Majami i Hale, i ponovo vratiti u konkurenciju da bude prvi teniser sveta?!

Igrač koji je 2016. godinu završio na 16-oj poziciji na ATP listi, propustivši veći deo sezone, napravio je veliki povratak na scenu.

Nakon poraza u polufinalu prošlogodišnjeg Vimbldona od Miloša Raonića, potpuno se posvetio sebi i poručio svima da će se vratiti početkom 2017. godine.

Roger and Mirka Federer at the Champions' Dinner. #wimbledon

A post shared by Wimbledon (@wimbledon) on

Znao je tačno šta da radi, sa svojim timom je iskoristio pauzu da se oporavi od povrede, posveti porodici i nekim drugim stvarima, tenis mu nije bio prioritet i to se na kraju isplatilo.

Rodžer, zvanično vlasnik 19. Gren slem titula, sa Mirkom ima četvoro dece. Dobili su dva puta blizance, prvo su dobili ćerkice Milu i Šarlin, a potom 2014. godine dečake Lenija i Lea. Upravo su dečaci prvi put gledali tatu kako osvaja i podiže pehar na Vimbldona.

"Nemaju oni pojma šta se dešava. Misle da je lep pogled na ovo igralište", izjavio je Rodžer o dečacima posle osvajanja Vimbldona.

Naravno, veliku odgovornost i žrtvu podnosi njegova supruga Mirka, koja je osim toga što je majka, je i velika podrška. Rodžer je u prvi plan stavio četiri pitanja na koja zajedno sa Mirkom često pokušava da odgovori.

"Redovno sa Mirkom o tome razgovaram. Jesmo li mi srećni na ATP turu? Jesu li deca srećna dok smo na ATP turu? Da li nam postaje problem da budemo na putu pet-šest nedelja? Želimo li to? Zasad se čini da nemamo nikakvih problema. Dok god je tako, ja sam ovde", rekao je Federer nakon osvajanja osmog Vimbldona.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: SENZACIONALNO: Suma je NLO ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track