SRBIN ĆE TEK HARATI: Nole u 2018. brani samo 2.280 poena
Foto: Dado Đilas, AP

NIJE SVE TAKO CRNO

SRBIN ĆE TEK HARATI: Nole u 2018. brani samo 2.280 poena

Tenis -

Iako će sigurno ispasti iz top 10 i Novu godinu dočekati na 12. ili 13. mestu ATP liste, Đoković će naredne sezone munjevito napredovati ako ga posluži zdravlje

Pauza od skoro pola godina doneće Novaku Đokoviću drastičan pad na ATP listi, ali koliko god paradoksalno zvučalo, to uopšte neće biti tako loše.

Procenjuje se da će Nole godinu završiti ispod desetog mesta, međutim, s obzirom na nešto slabije rezultate koje je imao u poslednje vreme i činjenicu da neće igrati turnire do početka 2018, on će u narednoj sezoni braniti samo 2.280 bodova. Najbolji srpski teniser imaće vremena da potpuno zaleči povredu lakta, da se dobro pripremi za turnire koji ga očekuju, a onda sledi munjevit povratak u sam vrh.

- Tako je, apsolutno treba potencirati tu stranu priče jer će u narednu sezonu Novak ući potpuno rasterećen i bez tenzije. Očekujem da se u ovoj pauzi vrati na vrhunski nivo psihički i fizički. Pogledajte kakav kambek je napravio jedan Del Potro, koji je mnogo slabiji grend slem igrač od Noleta. Od Đokovića očekujem oluju već 2018. i moja predviđanja su da će osvojiti sva četiri grend slem turnira - optimista je bivši Dejvis kup selektor Srbije Bogdan Obradović, koji odlično poznaje našeg tenisera.

Interesantno je da bi samo do kraja ove godine Novak morao da brani 3.740 bodova, i to 1.200 na US openu, 1.000 na završnom Masters turniru, 360 u Šangaju i 180 u Parizu, tako da će narednu godinu započeti sa 2.585, što će ga svrstati između 12. i 15. mesta na ATP listi.

foto: AP, Fonet

SVETSKI MEDIJI O NOVAKU

CNN

Vešta su mu objašnjenja, ali ostaje misterija koliko je koji faktor uticao na njegovu odluku o pauzi

ESPN

Pogledajte šta je sve ostvario i shvatićete da je s Đokovićem sve moguće

INDIPENDENT

Đoković pokušava da ide Federerovim stopama, ali da li će uspeti?

SPORTING NJUZ

Bićeš dobro, Novače, ne ideš ti nigde. U međuvremenu će Rafa i Rodžer da vladaju

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Dado Đilas, AP, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PROTEST DELFINA: Filip Filipović i Gojko Pijetlović skinuli medalje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track