ENDI MAREJ NEIZVESTAN ZA AUSTRALIJAN OPEN: Operacija je jedna od opcija
Foto: EPA / Will Oliver

Britanac odlučuje za vikend

ENDI MAREJ NEIZVESTAN ZA AUSTRALIJAN OPEN: Operacija je jedna od opcija

Tenis -

Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da će do vikenda odlučiti da li će učestvovati na Australijan openu i dodao da je operacija jedna od opcija za njegov povređeni kuk.

Marej se ranije danas povukao sa turnira u Brizbejnu zbog povrede desnog kuka, a kasnije na Fejsbuku objavio dužu poruku svojim navijačima.

On se, prvo, izvinio organizatorima turnira u Brizbejnu pošto ih je kasno obavestio da se povlači.

"Izvinjavam se i svima koji su želeli da dodju i vide me kako igram (ili gubim). Organizatori turnira nisu mogli da imaju više razumevanja i to ću zauvek upamtiti. Hvala vam", napisao je Marej.

Nekadašnji prvi teniser sveta je potom pojasnio situaciju sa povredom.

"Očigledno sam prolazio kroz težak period zbog kuka, tražio sam savete od nekoliko specijalista, preporučeno mi je konzervativno lečenje i od Ju Es opena sam uradio sve što su od mene tražili. Radio sam naporno kako bih se vratio na teren", rekao je Marej.

On je naveo da je tokom treninga u Brizbejnu shvatio da još nije na nivou na kojem želi da bude i da još jednom želi da razmotri opcije koje ima.

"Nastavak rehabilitacije je jedna od opcija. I operacija je takodje jedna od opcija, ali šanse da bude uspešna nisu toliko visoke koliko bih ja želeo. Zato je druga opcija i nadam se da ću je izbeći", rekao je Marej.

Britanac je rekao da mu nedostaje tenis.

"Koliko volim tenis shvatio sam tek u poslednjih nekoliko meseci", rekao je on.

Marej se, ipak, još nada da će moći da zaigra na Australijan openu.

"Kratkoročno gledano, ostaću u Australiji još nekoliko dana kako bih video kako će kuk reagovati. Odlučiću do vikenda da li ostajem ili letim kući", naveo je Marej.

Beta

Foto: EPA / Will Oliver

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ONI SU pokazali kako se voli Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track