NOVAK U PRVOM KOLU? SJAJNO! JOŠ NISAM IZGUBIO OD NJEGA! Kirjos priželjkuje Đokovića na startu Australijan opena
Foto: Fonet

Australijanac provocira

NOVAK U PRVOM KOLU? SJAJNO! JOŠ NISAM IZGUBIO OD NJEGA! Kirjos priželjkuje Đokovića na startu Australijan opena

Tenis -

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos jednom zanimljivom izjavom ponovo je skrenuo pažnju na sebe.

"Večiti talenat dugačkog jezika" navodno priželjkuje Novak Đokovića u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije.

Naime, pre nekoliko meseci Asocijacija teniskih profesionalaca (ITF) potvrdila je da od 2019. na najvećim turnirima neće biti 32 nosilaca, već njih 16, što se mnogima nije dopalo. Australijanac ipak smatra da je to odličan potez.

"Sviđa mi se, mislim da je to sjajna ideja. Promene će učiniti da prva nedelja na Grend slemu bude mnogo interesantnija", rekao je Kirjos. On je dodao šta donosi takva promena. "Posebno mi se dopada što će najbolji teniseri imati teži žreb. Mi momci od 20 do 30 mesta obično igramo nekoliko izuzetno teških mečeva sa mnogo setova u uvodnim rundama. Za to vreme se oni prošetaju igrajući sa igračima koji su na 70. ili 100. mestu na ATP listi". Nema problem sa tim da igra protiv nekog od najjačih igrača već na startu. "Dopada mi se ideja, neće imati više toliku zaštitu. Na primer, može se desiti da igram sa Novakom u prvom kolu". Usledilo je pitanje da li bi bio zadovoljan takvim scenariom? "Sto posto. Nisam nikada izgubio od njega", zaključio je Kirjos.

Podsetimo, Kirjos je prošle godine u dve nedelje dva puta ubedljivo savladao Novaka. Prvo u Akapulku, pa zatim i u na Mastersu u Indijan Velsu.

Kurir sport, foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: ZVEZDIN PRELAZNI ROK. EVO ko može da ode a ko može da dođe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track