NOVAK PRESREĆAN: Uspeo sam! Igrao sam perfektno, kao da nije bilo pauze!
Foto: Printskrin

Uživao na terenu

NOVAK PRESREĆAN: Uspeo sam! Igrao sam perfektno, kao da nije bilo pauze!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prezadovoljan je kako je prošao prvi takmičarski meč posle šestomesečne pauze zbog povrede lakta.

Đoković je ekspresno savladao Amerikanca Donalda Janga u prvom kolu Australijan opena (6:1, 6:2, 6:4), a nakon meča nije krio oduševljenje zbog sjajne partije na startu takmičenja.

"Nikad ne znaš kako će sve izgledati nakon šest meseci. Izašao sam na teren sa dobrom emocijom, zaista sam srećan što sam ovde jer pre mesec dana nisam znao da li ću moći da dođem jer moj lakat u tom trenutku nije bio spreman za ovaj nivo tenisa, ali sada sm tu i želao sam da počnem sa dobrim intenzitetom. I uspeo sam. Igrao sam perfektan tenis, kao da nikada nije bilo pauze i veoma sam uživao. Donald se vratio u meč i nadam se da su svi uživali", rekao je Novak nakon meča.

Novak je istakao da je presrećan što je prvi takmičarski meč odigrao upravo na Australijan openu.

"Sjajan je osećaj ponovo biti ovde, osećam se fenomenalno što sam ponovo na terenu i mislim da nema boljeg mesta za moj povratak nakon šest meseci od Australije. Volim da dolazim i igram ovde, svi ste sjajni. Prošlo je jako dugo od poslednjeg takmičarskog meča, ali koristio sam to vreme da ga na najbolji način provedem sa porodicom. Za mene je blagoslov i to što sam po drugi put postao otac i imao sam pune ruke posla iako nisam u nima držao reket. Beba, san i svi kućni poslovi, znate kako je. Oni nisu ovde i nedostaju mi, ali nedostaje mi i tenis, a oni su mi u ovom povratku velika podrška", rekao je Nole odmah nakon meča.

Đoković se još jednom osvrnuo na povredu, koja prouzrokovala višemesečnu pauzu.

"Nikada se u životu i u karijeri nisam našao u ovakvoj situaciji. Mislim da sam najduže bio dosutan mesec dana od kada sam počeo da igram profesionalno. Nikada nisam propustio Gren slem. Bilo je definitivno drugačije. Ne želim da kažem da je bilo loše. Nekada i to moira da se dogodi. Dugo sam vukao ovu povredu i sve je eskaliralo prošle godine oko Rolan Garosa i Vimbldona. Morao sam na kratko da se povučem. Povreda je nešto što nijedan sportista ne želi, ali na kraju dalo mi je vremena da se osvrnem na svoj život i karijeru i da provedem vreme sa porodicom. Karijara koju imam do sada je sjajna i zahvalan sam na njoj, ali nikada do sada nisam imao vremena za druge stvari, ali pored svega veoma sam srećan što sam ponovo na terenu", rekao je Novak.

Kurir sport, foto Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) IDEMOOO! NOLE ĐUSKA OD SREĆE: Đoković sjajno raspoložen pred start Australijan opena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track