TENISERI GAZE U VRELOM MELBURNU: Pobede Del Potra i Tima, ispali Gofan i Kveri
Foto: AP

AUSTRALIJAN OPEN

TENISERI GAZE U VRELOM MELBURNU: Pobede Del Potra i Tima, ispali Gofan i Kveri

Tenis -

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio Rusa Karena Kačanova sa 3:1, a plasman u narednu fazu izborio Austraijanac Dominik Tim koji je posle velike borbe sa 3:2 bio bolji od Denisa Kudle iz SAD.

Del Potro je po najvećoj vrućini u Mleburnu, u pojedinim trenucima temperatura podloge bila je veća od 60 stepeni Celzijusa, uspeo da savlada Kačanova u četiri seta, 6:4, 7:6 (4), 6:7 (0) i 6:4 i zakaže duel s Čehom Tomašom Berdihom koji je sa 3:1 bio bolji od Španca Giljerma Garsije-Lopesa.

Tim, peti teniser na ATP rang-listi, je posle velike borbe i preokreta uspeo da pobedi Kudlu sa (6) 6:7, 3:6, 6:3, 6:2 i 6:3.

Austrijanac se nije predavao iako je gubio s 2:0 u setovima, počeo je da igra znatno agresivnije i uspeo da preokrene i dodje do plasmana u treće kolo, gde će igrati protiv Francuza Adrijana Manarina koji je sa 3:1 pobedio Čeha Jiržija Veselog.

Francuz Žilijen Beneto je, i pored teških uslova za igru, u 36-godini pobedio sedmog tenisera sveta Davida Gofana iz Belgije sa 1:6, 7:6 (5) 6:1 i 7:6 (4).

Madjar Marton Fučovič, 80. teniser na ATP rang-listi, eliminisao je Amerikanca Sema Kverija sa Australijan opena. On je do plasmana u treće kolo došao rezultatom 6:4, 7:6 (6), 4:6 i 6:2.

Plasman u treće kolo obezbedili su i Argentinac Nikolas Kiker koji je sa 3:1 pobedio Slovaka Lukaša Lackog, a istim rezultatom trijumf je zabeležio i Italijan Fabio Fonjini nad Rusom Evgenijem Donskim. Južnokorejac Čung Hjeon je sa 3:0 bio bolji od Rusa Danila Medvedeva.

kurir.rs / Beta

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track