NENAD ZIMONJIĆ PRED POČETAK DEJVIS KUPA: Čeka nas težak zadatak protiv Amerike
Foto: Fonet

SELEKTOR SVESTAN IZAZOVA

NENAD ZIMONJIĆ PRED POČETAK DEJVIS KUPA: Čeka nas težak zadatak protiv Amerike

Tenis -

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je u Nišu da njegove tenisere očekuje težak meč protiv selekcije SAD u prvom kolu Svetske grupe, ali da će se ekipa pripremiti najbolje što može.

"Izuzetno težak meč, reprezentacija SAD dolazi u najjačem sastavu, oni su jedna od najboljih nacija u Dejvis kupu. Mi kao nosioci nismo morali da igramo protiv nekog nosioca, ali oni tada to nisu bili pa smo baš njih izvukli. Biće težak zadatak dobiti jednog (Džona) Iznera i (Sema) Kverija ili u dublu, ali želimo da se pripremimo najbolje što možemo", rekao je Zimonjić.

Teniseri Srbije igraju od 2. do 4. februara u Nišu protiv SAD, meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Zimonjić je u tim pozvao Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Nikolu Milojevića, Pedju Krstina i Miljana Zekića. U ekipi SAD su Sem Kveri, Džon Izner, Rajan Herison i Stiv Džonson.

"Izabrali smo podlogu koja njima najmanje odgovara, ali odgovara našim igračima. Lajović i Đere su postigli izuzetne rezultate na šljaci i nadam se da će to biti naša prednost, uz veliku podršku publike, koja je bila sjajna u prethodna dva Dejvis kup meča, protiv Švedske i Rusije", naveo je selektor.

Upitan da li će igrati u dublu, Zimonjić je rekao: "Najverovatnije neću".

"Ja sam se prošle godine povukao iz reprezentacije posle 23 godine igranja, bilo je dovoljno. Žao mi je što prošle godine nismo mogli da igramo u najjačem sastavu i da eventualno osvojimo 'salataru', to bi bio idealan oproštaj, ali ne može sve da bude onako kako želite", dodao je Zimonjić.

Žreb za duel Srbije i SAD biće održan u četvrtak u hali "Čair".

kurir.rs / Beta

foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Posle poraza od Zvezde, Novica Ima recept za Kup u Nišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track