POGINUĆU ZA SRBIJU! Peđa Krstin o nastupu za nacionalni tim u Dejvis kupu
Foto: Privatna arhiva

DEBITANT

POGINUĆU ZA SRBIJU! Peđa Krstin o nastupu za nacionalni tim u Dejvis kupu

Tenis -

Čast je igrati protiv Kverija, Iznera ili Kurijera, svestan je izazova mladi teniser

Sve je spremno za spektakl u Nišu, gde će teniseri Srbije od 2. do 4. februara biti domaćini Amerikancima u prvom kolu Dejvis kupa.

A u odsustvu asova Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića, selektor Nenad Zimonjić ukazaće šansu mlađima. Među onima kojima se ispunio san je i Peđa Krstin (23).

Momak iz Mokrina nestrpljivo iščekuje debi za reprezentaciju, a u razgovoru za Kurir ne krije da će mu nastup u dresu Srbije biti kruna dosadašnje karijere.

- Ne postoji veća sportska čast od ove. Maksimalno sam motivisan. Ukoliko mi selektor ukaže poverenje, poginuću na terenu i pružiti 200 odsto svojih mogućnosti. Za mene je ovo veliki vetar u leđa za mečeve koji me očekuju tokom ove sezone. Naše ambicije su uvek iste. Idemo na pobedu. Amerikanci su zbilja neugodan protivnik, ali će Nišlije i Srbija biti uz nas. Nadam se da će nas bodriti Mokrinčani, Kikinđani i Senćani. U reprezentaciji je i moj veliki prijatelj Laslo Đere - kaže Krstin.

To što će se s one strane mreže naći sjajni američki teniseri, mladog tenisera samo dodatno motiviše.

- Amerikanci u timu imaju dvojicu tenisera koji su učestvovali u oba prethodna okršaja sa Srbijom. Sem Kveri je trenutno na 12. mestu. Džon Izner je 18. na ATP listi. Njihov selektor je slavni Džim Kurijer. Ovakva imena zaista mogu da inspirišu i iz igrača izvuku ono najbolje. Ne moram posebno da objašnjavam šta bi nam donelo prisustvo Novaka Đokovića u Čairu. Budite od petka do nedelje uz nas - poručuje Krstin.

Čair blista

SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL

Dejvis kup selekcija Srbije od ponedeljka vredno trenira u Nišu, a pored Peđe Krstina, na raspolaganju Nenadu Zimonjiću biće i Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević i Miljan Zekić.

- Teren je spreman, hala Čair blista, igre mogu da počnu - poruka je svih.

Kurir / S. U.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ima tri problema a Partizan dva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track