ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O REVOLUCIJI U TENISU: Evo šta je rekao o saradnji sa Pikeom i novom takmičenju
Foto: AP

SVETSKO PRVENSTVO U BELOM SPORTU

ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O REVOLUCIJI U TENISU: Evo šta je rekao o saradnji sa Pikeom i novom takmičenju

Tenis -

Novak Đoković demantovao je informaciju da poslovno sarađuje sa Đerarom Pikeom, fudbalerom Barselone, i da je zajedno sa njim investirao u novi sistem Dejvis kupa.

Međunarodna teniska federacija sklopila je sporazum sa kompanijom ''Kosoms'', koja je u vlasništvu fudbalera, i potpisala ugovor na 25 godina vredan čak 3 milijarde dolara.

ITF je na osnovu ovog ugovora formirao novo takmičenje koje će se održavati na kraju svake kalendarske godine na određenim egzotičnim destinacijama i predstavljaće svojevrsno Svetsko prvsenstvo u ovom sportu.

Pojedini mediji su odmah preneli kako je srpski teniser Novak Đoković deo ovog ''dila'' kao poslovni partner španskog fudbaler.

Na ove glasine Novak je odgovorio u intervjuj za ugledni francuski časopis ''Parisien''.

"Iznenadio sam se kad sam čuo. Nisam deo te grupe koja finansira projekat. Naglašavam – nisam poslovni partner Đerara Pikea. Kao predsednik Unije igrača i neko ko voli sport, samo pokušavam da pomognem. Prošlo je godinu i po otkako sam video Pikea da dolazi na turnire. Uložio je velike napore sa svojim saradnicima. Ja sam se trudio da pomognem. Možda su me doveli u vezu jer sam često bio u kontaktu sa Pikeom. Prijatelji smo, ali i zbog toga što sam predsednik Unije igrača. Bio sam uključen u pregovore, ali to je sve. Nemam interes u tome, niti neke koristi", rekao je Đoković.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track