AGASI ĆE UNIŠTITI ĐOKOVIĆA Alarmantno: Teniski stručnjaci optužuju Noletov tim za loše rezultate
Foto: Profimedia, AP

Šta se ovo dešava najboljem srpskom teniseru

AGASI ĆE UNIŠTITI ĐOKOVIĆA Alarmantno: Teniski stručnjaci optužuju Noletov tim za loše rezultate

Tenis -

Proslavljeni teniski treneri ubeđeni da je za Đokovićev sunovrat kriv isključivo njegov tim s Amerikancem i Čehom na čelu.

Bolje da nisam bio ovde!, rezignirao je konstatovao Novak Đoković nakon šokantnog poraza od Japanca Danijela u Indijan Velsu.

foto: Profimedia

I zaista, ljubitelji tenisa, pa i stručnjaci, pitaju se zašto je uopšte izlazio na teren samo pet nedelja posle operacije lakta i dozvolio da se blamira. Legendarni Radmilo Armenulić smatra da je to bila velika greška, ali za nju optužuje Novakov tim, koji nije doneo dobru odluku.

foto: Aleksandar Jovanović

- Jedina pozitivna stvar sa tog meča jeste što ga više ne boli ruka, sve ostalo je bilo loše. Novak uopšte nije smeo da bude na terenu, trebalo je da preskoči celu američku turneju. Bilo bi najbolje da ne igra ni u Majamiju, jer će mu se desiti isto - kaže Armenulić za Kurir i dodaje:

foto: Printscreen

- Međutim, nije kriv Nole, već njegov tim! Ne razumem šta će mu Štepanek i Agasi ako ga ne savetuju na pravi način. Pa bilo bi bolje da je predao nego da se onako muči na terenu. Kada pogledate koliko je imao neiznuđenih grešaka, koliko iz bekhenda, pa to nije svojstveno ni amateru, a ne teniseru takvog renomea. Ne funkcioniše ni igra sa osnovne linije, u čemu je bio najbolji na planeti. Znate, u tenisu sve kreće od nogu, jer ako ne stignete da se namestite za udarac, onda vas ni ruka ne sluša. Pored toga, izgubio je samopouzdanje. Sada je najbolje da ne žuri i ne juri rejting na ATP listi po svaku cenu, već da polako i postepeno dođe na zadovoljavajući nivo.

foto: Marina Lopičić

Nekadašnji Novakov trener Nikola Pilić je posle operacije lakta izjavio da očekuje da se srpski teniser vrati tek kada počne sezona šljake. Međutim, požurio je i sve je ispalo loše.

- Da je u prvom setu iskoristio vođstvo od 5:2 i 5:3, siguran sam da bi rešio meč u svoju korist sa 2:0. Nije imao strpljenja za duge poene, a to je nešto u čemu je bio sjajan i to mu je uvek bilo veliko oružje protiv Marija ili Nadala, na primer. Od deset dugih poena izgubio je osam. Dopustio Japancu da se razigra.

foto: Printscreen

Pilić konstatuje da je očigledno da nekadašnjem broju jedan i te kako nedostaju mečevi.

- Treniranje je jedno, a mečevi na jakom turniru nešto sasvim drugo. Jasno je da mu fale mečevi, a on mora da ih ima bilo kad i bilo gde. I ranije sam rekao, ako posle povratka ostvari dve pobede, sve će biti u redu, ako ne, onda ulazi u problem. Ali nema druge nego da stisne zube i nastavi. Jer povratak posle ovakvih pauza je užasno težak.

Zna kako mu je

FEDERER: OČEKIVAO SAM DA NOVAK IZGUBI

Rodžer Federer, koji se nedavno vratio na ATP tron, priznao je da je očekivao poraz Novaka Đokovića na startu Indijan Velsa.

- Poraz nije iznenađenje. Oseti se kada pauzirate više od dva meseca i kada ne igrate toliko dugo, potreban je dodatni napor. Znam kako se Novak oseća - rekao je Federer i dodao da ne sumnja da će se Srbin vratiti:

- Ovo je početak za Novaka i prvi meč posle operacije, tako da može da bude samo bolji.

foto: Profimedia

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Aleksandar Jovanović, Marina Lopičić, Profimedia, AP, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Počinje rasplet. Partizan sa odmora najavljuje Evroligu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track