BURA EMOCIJA: Ana i Švajni plakali kad su videli sina Luku
Foto: Profimedia

STIGLE RODE

BURA EMOCIJA: Ana i Švajni plakali kad su videli sina Luku

Tenis -

Fudbaler Bastijan Švajnštajger nije se odvajao od supruge dok je ona u jednom porodilištu u Čikagu rađala njihovo prvo dete

Ana Ivanović porodila se i na svet donela dečaka, kojem je dala ime Luka. Rođenje naslednika bivše srpske teniserke i nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera obavljeno je u jednoj prestižnoj klinici u Čikagu, gde ovaj poznati par živi već godinu dana.

Nakon što je video svoju bebu, bračni par je zaplakao od sreće. Ivanovićeva nije mogla da zaustavi suze kad joj je doktor na grudi stavio Luku.

Najbolja nega

Od momenta kada je javnost saznala da Ana i njen muž čekaju prvo dete, počela su nagađanja o polu i imenu bebe, kao i o tačnom terminu porođaja, koji je, prema tvrdnjama ljudi iz Aninog okruženja, trebalo da se dogodi u Beogradu. Izbor je ipak pao na Čikago, gde bivša sportistkinja ima najbolju negu, a sin je na svet došao prirodnim putem. Kako prenose strani mediji, beba i mama se osećaju dobro, a fudbaler uveliko slavi.

Bastijan i Ana su poslednjih nedelja, osim priprema za porođaj, bili preokupirani i spremanjem sobe za svoje prvo dete. U raskošnom penthausu na 58. spratu sve je spremno za useljenje naslednika ovog slavnog para. Ivanovićeva je ranije izrazila želju da beba dobije ime Stefan, dok se Bastijanu više sviđalo da se naslednik zove Marko. Međutim, odlučili su se za Luku.

foto: Profimedia

Dozvola trenera

Švajni inače igra za klub Čikago fajer, ali na poslednjoj utakmici nije igrao.

- Ekipa je bila na gostovanju kada je Bastijan postao otac. Nije putovao s nama jer je bio uz Anu kada se porađala, uz moje odobrenje, naravno. Porodica je ipak na prvom mestu - izjavio je Veljko Paunović, trener Čikaga, za Kurir.

Igranje za Čikago razlog je zbog kojeg su se Ana i Bastijan u martu prošle godine uselili u iznajmljeni stan od 230 kvadrata u tom gradu, vredan neverovatnih 11 miliona dolara. Iako je bila skeptična da će joj se Čikago dopasti, Ana je u međuvremenu promenila mišljenje, pa joj je muž za rođenje sina u tom gradu kupio stan! Ana je ranije izjavila kako želi da ima veliku porodicu.

- Volela bih da imam dvoje ili troje dece - rekla je bivša teniserka, koja se za fudbalera udala 2016. u Veneciji.

Njoj će u početku oko bebe pomagati roditelji koji su proslavili rođenje unučeta.

Ime Luka svuda popularno

I U NEMAČKOJ NA VRHU LISTE

Luka je ime grčkog porekla i znači „svetlost“, a poslednjih desetak godina u Srbiji je na vrhu liste najčešće davanih muških imena. Ovo ime je veoma popularno i u mnogim evropskim zemljama, u Austriji je poslednjih 12 godina na prvom mestu, a i u Nemačkoj je na samom vrhu liste. Zbog svega ovog ne treba da čudi što se srpsko-nemački par opredelio baš da tim imenom nazove svog prvog sina.

Želja

NEĆU DA MI DETE BUDE TENISER

Iako je tenis njena velika ljubav, Ana ne bi volela da dete krene njenim stopama, ali je spremna da se žrtvuje zarad karijere svog naslednika, kao što su to činili njeni otac i majka.

- Naravno da ću biti kao moji roditelji. Nadam se samo da dete neće izabrati da se bavi tenisom zato što je karijera naporna i teška, bez normalnog detinjstva - rekla je teniserka.

Ivan Ercegovčević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track