PILIĆ: Novak jako loše deluje! Žao mi ga je gledati onakvog na terenu!
Foto: Marina Lopičić, EPA

Potrebna mu je pomoć

PILIĆ: Novak jako loše deluje! Žao mi ga je gledati onakvog na terenu!

Tenis -

Nikola Pilić smatra da je Novak prerano počeo da se takmiči na turnirima i da zbog toga doživljava poraze

Nekadašnji trener srpskog tenisera Nikola Pilić tvrdi da Novak još nije mentalno i fizički spreman za turnire. Novak Đoković poražen je u prvom meču ATP turnira u Majamiju pošto ga je za svega 69 minuta savladao Francuz Benoa Per sa 6:3, 6:4. Srbin je delovao nemoćno i umorno, daleko od forme po kojoj ga svi pamte. Prvi put je u karijeri doživeo tri vezana poraza posle 2007. godine, kada je izgubio pet mečeva zaredom.

- Novak jako loše deluje! Čini mi se da nije fizički i psihički spreman za turnire, odnosno da igra pred 10.000 ljudi. To nije Novak! To nije onaj Đoković koga svi znamo! Gledao sam meč u Majamiju i video sam da mu nije lako. Hteo je da se predstavi u najboljem svetlu, ali ne ide - rekao je za Kurir Nikola Pilić, a potom očinski dodao:

- Žao mi ga je gledati onakvog na terenu! Ovo u Majamiju je bilo ništa!

Nikola Pilić smatra da Novak Đoković ne bi trebalo da ovako krcka svoj teško stečeni ugled u svetu.

- Novak mora da bude mentalno i fizički siguran u sebe da može da se bori i pobeđuje. Znam da sada svima koji ga vole izgleda nemoćno, ali to se događa kad se vratiš na teren posle duže pauze. Isto prolaze i Venus Vilijams i Sten Vavrinka, a verovatno će se to desiti i Mariju. Profesionalni tenis je skroz nepredvidiv.

foto: Reuters

Veliki problem za Novaka Đokovića su njegovi treneri. Posle Bekera i Vajde došli su Agasi i Štjepanek, a oni mu izgleda ne ulivaju potrebnu snagu.

- Ne možeš do dobrog rezultata bez logistike. Novak je naučio da ima trenera pored sebe i da mu pomogne kad mu ne ide. Mislim da je kod njega Štjepanek ipak prvi trener i pravi čovek na koga može da se osloni. Agasi je tu sa strane kao veliki igrač. Čeh nije bio u Majamiju jer mu se žena porađa, ali vrlo brzo će morati da mu se stavi na raspolaganje - jasan je Pilić.

Podrška

BIĆE OPET PRVI

Nikola Pilić na pitanje Kurira šta očekuje od Đokovića i da li smatra da on ponovo može biti najbolji na svetu, nedvosmisleno kaže:

- Verujem u Novaka! Nije on zaboravio da igra tenis!

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Marina Lopičić, EPA, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE BANE IVANOVIĆ VAZNIJI OD REPREZENTACIJE?! Ili se mediji bave trivijama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track