NOLE GUBI PRIMAT ČAK I U SRBIJI: Filip od nedelje bolji od Đokovića?
Foto: Reuters

ŠANSA KARIJERE

NOLE GUBI PRIMAT ČAK I U SRBIJI: Filip od nedelje bolji od Đokovića?

Tenis -

Ako Krajinović osvoji turnir u Majamiju, dobiće 1.000 poena i preteći će Đokovića na ATP listi, čime će postati najbolji srpski teniser

Filip Krajinović mogao bi od sledeće nedelje da pretekne Novaka Đokovića na ATP listi.

Ulazi u top 20

Na mastersu u Majamiju Srbin je došao do osmine finala, gde će odmeriti snage sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom. Filip Krajinović zauzima trenutno 27. mesto na ATP listi sa 1.539 poena, dok je Novak Đoković 12. na svetu sa 2.300 bodova. Razlika između njih dvojice je 761 bod, pa bi Krajinović u slučaju da osvoji turnir u Majamiju pretekao Novaka jer bi osvojio 1.000 bodova. U slučaju da se to desi, Novak Đoković bi prvi put posle 2006, ukupno nakon 12 godina, izgubio titulu najboljeg srpskog tenisera.

foto: Fonet/AP

Plasman u finale bi mu doneo 600 poena, a u polufinale 360. Ulaskom u osminu finala Srbin je osvojio 90 bodova.

- Top 10 za mene izgleda još mnogo daleko! Sledeći cilj je plasman među 20 najboljih na svetu. Mislim da ću to ostvariti. Srećan sam što sam jako dobro krenuo u sezonu, s obzirom na to da igram pod velikim pritiskom posle finala u Parizu. Ljudi mnogo očekuje od mene - rekao je Krajinović za Sportklub i dodao:

- Imao sam peh na početku sezone da sam se povredio i mesec i po nisam igrao tenis. Bojao sam se posle toga kako će sve izgledati, ali eto, pobeđujem i u dobroj sam formi.

foto: Marina Lopičić

Argentinac težak rival

Naredni protivnik Filipa Krajinovića biće šampion iz Indijan Velsa, Argentinac Huan Martin del Potro. Njihov meč je na programu od 17 časova.

- Del Potro je u životnoj formi, osvojio je Akapulko i masters u Indijan Velsu. Igra izvanredno. Sigurno je da me čeka težak meč - poručio je Filip.

Srbi na turniru

SVI ISPALI, SAMO KRAJINOVIĆ OSTAO

Petorica srpskih tenisera igrala su u Majamiju. Ispali su Đoković, Troicki, Kecmanović i Lajović, a Krajinović je jedini ostao na turniru.

- To pokazuje da vučemo jedan drugoga. Srbija treba da bude ponosna što ima ovakve igrače, pet tenisera u top 100. Radujem se što nas toliko ima i nadam se da će biti još naših igrača - poručio je Krajinović.

foto: Printscreen

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Reuters, Fonet, AP, Marina Lopičić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track