FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ: Priznanje nacionalnoj direktorki Jeleni Đoković za brigu o najmlađima i društvenu odgovornost
Foto: NDF

Prepoznali rad

FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ: Priznanje nacionalnoj direktorki Jeleni Đoković za brigu o najmlađima i društvenu odgovornost

Tenis -

Jelena Đoković, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, dobila je priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za brigu o najmlađima i društvenu odgovornost.

Jelena Đoković koja nije bila u prilici lično da primi nagradu zahvalila se organizatorima i žiriju koji su prepoznali rad Fondacije i nagradili ovako značajnim priznanjem.

"Naš cilj je da deca u Srbiji dobiju kvalitetno predškolsko obrazovanje i da svim mališanima omogućimo što bolju startnu poziciju u životu. Sva istraživanja su pokazala da mnogo veće uspehe u životu postižu deca koja u najranijim godinama dobiju potrebnu pažnju, mogućnost da uče i razvijaju svoje potencijale. I obrnuto - ako ih tada držite na marginama, tamo će i ostati. Znanje ne bi trebalo da bude privilegija, ono nema alternativu i zato se svakoga dana sa našim partnerima trudimo da broj dece koja pohađaju vrtić bude što veći. To je naš inicijalni cilj koji smo nadograđivali u želji da ispratimo decu i u kasnijem periodu. Zato sada imamo kvalitetne programe i u osnovnim školama, kao i poseban projekat magazin Original namenjen mladima, jer želimo da naša podrška bude kontinuirana", stoji u pismu Jelene Đoković.

Ovako izgleda osvrt na rad Fondacije u brojkama:

· 10 godina rada Fondacije · 37 vrtića izgrađenih ili rekonstruisanih · 683 podržanih porodica · 1.322 vaspitačice/vaspitača koji su prošli kroz naše programe · više od 20.000 dece je obuhvaćeno našim projektima · oko 10 miliona evra je Fondacija uložila u projekte u Srbiji

Kurir sport

Foto: NDF

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track