BOGDAN OBRADOVIĆ PREDVIDEO PROPAST: Odavno se videlo da Agasi nije za Novaka!
Foto: Marina Lopičić, AP

IZ STRUČNOG UGLA

BOGDAN OBRADOVIĆ PREDVIDEO PROPAST: Odavno se videlo da Agasi nije za Novaka!

Tenis -

Od samog početka mi se nije dopala saradnja Amerikanca i Noleta. Ðokoviću treba tim kakav ga je okruživao pre dve godine, kaže bivši selektor Srbije

Dugogodišnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović među prvima je upozoravao da saradnja Novaka Ðokovića i Andrea Agasija ne ide u dobrom pravcu. On je upravo za Kurir pričao o tome ranije, a vreme je pokazalo da je bio u pravu.

- Mislim da imam pravo da komentarišem situaciju, jer Novaka znam dugi niz godina, znam kakav mu je karakter i šta mu je potrebno. Meni se od samog početka ta saradnja nije dopala, iako Agasija izuzetno cenim. Jednostavno, taj njihov prvi dogovor nije bio dobar. To da Agasi bude prisutan samo na velikim turnirima, to je Novaku premalo - rekao je Za Kurir Obradović i dodao:

- Mislim da Novaku treba tim kakav ga je okruživao pre dve, tri godine dok je bio na samom vrhu - Vajda, Dušan Vemić i cela ekipa... Takvo pozitivno okruženje bi trebalo da nađe, a on najbolje zna kako. Da li time što će naći ljude sličnog karaktera, koji prave takvu pozitivnu atmosferu, ili možda vraćanjem istih ljudi, to ne znam.

foto: EPA

Obradović veruje da Novak može da napravi povratak sličan onom kakav su posle povrede imali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

- Novak ima ogromne zahteve, ali svi mi znamo da on samo najbolje i zaslužuje. Njemu treba povratak kakav su posle povrede imali Federer i Nadal, da osvaja turnire, to je Novakov nivo - rekao je iskusni trenerski stručnjak i za kraj dodao:

- Ja Novaku zaista, od sveg srca, kao i uvek, želim sve najbolje. Ima punu podršku i šta god da mu je potrebno, on zna da smo tu za njega.

Anja Vukašinović

foto: AP

Napustio Novaka uoči Majamija

NIJE MI JASAN NI ŠTJEPANEK

Bogdan Obradović rekao je i da mu je bilo neobično kad je Radek Štjepanek napustio Novaka dok se pripremao za učešće na turniru u Majamiju. Tada uz Novaka nije bio ni Andre Agasi, koji svakako nije bio planiran za masters turnire.

- I Štjepanek me iznenadio. Da ga napusti i odleti za Češku uoči turnira... Razumem da treba da postane otac, ali svejedno mi nije jasno to - zapitao se Obradović.

Čuj sad ovo

KEJHIL: ÐOKOVIĆ NIJE BIO POSVEĆEN AGASIJU

Nakon raskida saradnje Novaka Ðokovića i Andrea Agasija oglasio se i Daren Kejhil, nekadašnji trener legendarnog Amerikanca.

- Ðoković nije bio potpuno posvećen saradnji sa Agasijem - otkrio je Kejhil, trenutno trener Simone Halep i stručni konsultant na televiziji ESPN.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Parizanu nije Zvezda najveća briga . Evo šta jeste

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track