EVO ZAŠTO NOLE GURA DALJE: Neka čeka penzija!
Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

EVO ZAŠTO NOLE GURA DALJE: Neka čeka penzija!

Tenis -

Srpski teniser, uprkos najtežim trenucima u karijeri, pronalazi nove motive i još žarko želi da se vrati u vrh belog sporta

Posle svega kroz šta prolazi Novak Đoković u poslednjih godina i po dana, postavlja se jednostavno pitanje - šta ga još motiviše da igra tenis i da ponovo bude broj 1 na svetu.

Jedan od razloga sigurno je i taj da hoće svima da dokaže da ponovo može da bude dominantan u belom sportu, da pokuša da stigne najbolje tenisere svih vremena poput Rodžera Federera i Rafu Nadala, ili barem da im se približi.

Takođe, od penzionerskih dana ga udaljavaju i milionski ugovori potpisani sa velikim sponzorima, pre svega sa „Lakostom“, sa kojim je dogovorio višegodišnju saradnju.

foto: AP

Poznajući karakter Novaka Đokovića, on se sigurno neće tako lako predati bez borbe i uradiće sve da bi ponovo bio u svetskom vrhu, a najbolji pokazatelj je odluka da učestvuje na predstojećim turnirima koji se igraju na šljaci.

- Pokušavam da se vratim na pređašnji nivo, ali tako je kako je. Verujem u sebe i nadam se da ću uspeti. Ne bih izlazio na teren da ne želim da pobedim. Niko me sigurno ne tera bičem da igram tenis, volim ovaj sport. Shvatam da nisam na nivou na kome ljudi žele da me vide, kao ni ja - rekao je nedavno Novak Đoković.

foto: Marina Lopičić

KOGA ĆE IZABRATI Mnogo spekulacija oko novog stručnog štaba

Zimonjić: Ja Noletov trener? Nikad čuo!

Novak će narednih dana krenuti u potragu za novim trenerom. Pored Marjana Vajde kao prve opcije, pominje se i Nenad Zimonjić, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije. Međutim, Zimonjić je zatečen ovom informacijom.

- Prvi put čujem tako nešto. Stvarno ne znam ništa o tome - kratko je za Kurir rekao Zimonjić.

U nekim opcijama je i Dušan Vemić, ali pitanje je koliko je on u mogućnosti da mu pomogne pošto radi sa braćom Brajan. Od zvučnih imena jedini je slobodan Ivan Lendl. Kako sada stvari stoje, čini se da ni sam Novak nije siguran u kom pravcu da nastavi karijeru.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Bruka sa Stolicom, Bruka sa Mažićem i budalaština sa podelom bodova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track