BEKER REKAO ONO ŠTO NOVAK MORA DA PREKOPIRA OD RAFE: Evo šta Nemac kaže o Đokovićevim problemima i zašto govoreći o njima pominje Nadala i Vajdu
Foto: Reuters

SADA GLEDA SA STRANE

BEKER REKAO ONO ŠTO NOVAK MORA DA PREKOPIRA OD RAFE: Evo šta Nemac kaže o Đokovićevim problemima i zašto govoreći o njima pominje Nadala i Vajdu

Tenis -

Bivši trener Novaka Đokovića Nemac Boris Beker smatra da je Marjan Vajda jedan od najboljih stručnjaka na svetu i veruje da obnova te saradnje može dobro da donese Đokoviću.

- Poznajem mnogo trenera, neću da ih imenujem, ali samo nekoliko zaista razume ovu igru. Posle lošeg izdanja u Majamiju video je Novak da mu je potrebna promena. Vajda je jedan od najboljih trenera sa kojima sam sarađivao, on i Novak se znaju godinama, vrlo su bliski - kazao je Beker koji je gledao Đokovića u Monte Karlu.

foto: Profimedia

Progovorio je Nemac i o raskidu saradnje sa Andreom Agasijem.

- Na kraju, samo dvoje ljudi zna zašto to nije funkcionisalo. Novaku nije pomoglo ni to što dugo nije igrao. Trener mora da se prilagodi igraču, a ne obrnuto. Trener mora da bude mudriji od igrača, da mu ukaže na stvari koje ne zna ili ne želi da čuje. Marjan to radi odlično. Novak nije kompjuter, pa da pritisnete dugme i da radi. Izuzetno je pametan i morate da mu objasnite i ubedite ga zašto su neke stvari važne. Kada to shvati onda postaje poput mašine, ali je pre svega izuzetno nezavisna ličnost.

Nije se dopadalo Bekeru što Agasi nije uvek bio sa Novakom.

- Ne verujem u treniranje sa kauča ili preko interneta, morate da budete na terenu, u svlačionici. Ne možete to da radite od kuće. Karlos Moja je veliko ime, ali je uvek sa Rafaelom Nadalom. Može da funkcioniše samo kada ste na terenu i u svlačionici - jasan je Beker.

Kurir sport

Foto: Reuters, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan našao vezistu, Zvezda već dogovorila prvo pojačanje. Na kome će crveno beli najviše zaraditi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track