Najnovije vesti

NOVAK ĐOKOVIĆ PRIZNAO: Sada osećam postoperativne posledice! Želja da igram je bila jača od razuma!
Foto: EPA/LUKAS COCH

NAJBOLJI SRPSKI TENISER OTVORENO

NOVAK ĐOKOVIĆ PRIZNAO: Sada osećam postoperativne posledice! Želja da igram je bila jača od razuma!

Tenis

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvorio je dušu i priznao da sada oseća posledice preranog povratka na teren, kao i da je želja da ponovo zaigra bila jača od razuma. 

Da li je teže stići na vrh, ostati na njemu ili se vratiti posle duže pauze izazvane povredom?

- Ovo poslednje, to je ono što sada doživljavam i nije lako. U mom slučaju nije bila samo povrede, već i neke tehničke promene u mojoj igri izazvane povredom. Takođe, imao sam i brojne promene u timu, tako da je sve to uticalo na moju igru. Sada se fizički osećam dobro, igram bez bola, povremeno imam bleskove, kao u drugom setu oprotiv Kližana, ali nemam kontinuitet koji mi je nekada bio kvalitet. Trudim se, ali evidentno postoje nedostaci u mojoj igri. Nešto od onoga što je nekada bila rutina sada ne funkcioniše i moram prvo da se naviknem na to, a onda i da popravim igru. Ne znam kada će se to desiti, ostaje mi samo da radim i nadam se da ni ja ni moji navijači nećemo čekati predugo.

 

Šta i kako dalje?

- Prvi korak je biti svestan situacije, drugi je rad, treći realizacija planova i želja na terenu. Situacija je za mene nova, jer nikada nisam bio povređen, ali nisam prvi kome se to desilo. Rafa Nadal i Federer su takođe imali duže pauze, pa su se vratili i to je primer koji bi trebalo da sledim. Bilo je i mojih grešaka, vratio sam se pre nego što je trebalo. Želja da igram bila je jača od razuma. Sada osećam postoperativne posledice. Nije trebalo da igram na američkoj turneji. Nije me bolela ruka, ali igrački nisam bio spreman i to je rezultiralo porazima koje moram da prihvatim kao deo cene povratka. Meni je najvažnije da poslednjih nedelja igram mentalno slobodan, bez opterećenja mislima o laktu. Sada treba da se koncentrišem samo na igru, na teniske elemente. I da, kao što sam rekao, malo smanjim ciljeve, bar na turnirima koji su prvi na redu. Glavni cilj treba da bude dobra igra, pa zašta bude dovoljna...

 

kurir.rs / Novosti

foto: EPA/LUKAS COCH 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR SPORT: Ronaldo ili Mesi? Ovo je definitivni odgovor na pitanje ko je bolji.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...