NOVA SENZACIJA ĐEREA: Savladao i Lorencija, sledi borba za finale
Foto: Fonet AP

atp istanbul

NOVA SENZACIJA ĐEREA: Savladao i Lorencija, sledi borba za finale

Tenis -

Srpski teniser Laslo Đere izborio je plasman u polufinale ATP turnira iz serije 250 u Istanbulu.

Srpski teniser je u meču četvrtfinala nakon tri časa i dva minuta igre uspeo da savlada iskusnog Italijana Paola Lorencija (6:7(5), 7:5, 7:6(3)).

U prvom setu viđena je velika borba. Đere je odlično startovao, napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, Lorenci je uspeo da uzvrati i izjednači na 4:4, pa je prvi set otišao u taj-brejk. Lorenci je bio čvršćih živaca, iskoristio je greške srpskog tenisera i nakon jednog časa i dva minuta igre poveo sa 1:0 u setovima.

Ništa manje uzbudlivo nije bilo i u drugom delu igre. Đere je ponovo poveo sa 2:0, ali je Italijan odmah uzvratio i ponovo je set bio u egalu. Ipak, Đere je krunisao bolju igru, doduše uz određene osilacije, kada je u 12. gemu napravio brejk sa nulom i uveo meč u treći set.

Đere je imao brejk loptu u četvrtom gemu trećeg seta, ali je “namazani” Italijan odoleo i potom uspeo da oduzne servis Đereu za vođstvo od 4:3. Izgledalo je da meč izmiče Đereu iz ruku, ali je peti reket Srbije smogao snage da vrati brejk, i vrati meč u neivestan tok. Srpski teniser je propustio dve meč lopte u 10. gemu, i na kraju je pobednik odlučen u taj-brejku.

Ovoga puta, Đere je odigrao znatno bolje, prepustio je svom protivniku samo tri poena i tako stigao do velikog uspeha.

U polufinalu će naš teniser igrati igrati protiv Malika Džazirija iz Tunisa.

Kurir sport

Foto: Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track