JELENA JANKOVIĆ ZA KURIR: Sad znam kako bih sačuvala prvo mesto!
Foto: Profimedia

DECENIJA OD ISTORIJSKOG USPEHA

JELENA JANKOVIĆ ZA KURIR: Sad znam kako bih sačuvala prvo mesto!

Tenis -

Jelena Janković otkriva kad će okončati igračku karijeru, čime će se baviti posle toga, a ujedno se i prisetila dana kad je bila najbolja teniserka sveta.

Iako se pročulo da je okončala profesionalnu karijeru, Jelena Janković za Kurir otkriva svoje stvarne planove za blisku i dalju budućnost.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta ujedno se prisetila šampionskih dana.

"Uskoro ću doneti konačnu odluku da li ću nastaviti ili prekinuti karijeru. Veliki je dijapazon zanimanja koja me privlače i smatram da bih uspešno mogla da vodim neki biznis. Tenis mi je omogućio mnoge privilegije tako da će ono čime ću se baviti biti nešto što me ispunjava i čini srećnom".

foto: Profimedia

Kako sa ove distance gledaš na karijeru?

"Bilo je uspona i padova, pobeda i poraza, lepih i manje lepih trenutaka... Analizirajući sve, zaključila sam da sam imala uspešnu karijeru. Ostvarila sam san svakog sportiste, bila sam svetski šampion, prva teniserka sveta, godinama u vrhu, ali i imala trnovit put do vrha".

Kad bi mogla da vratiš vreme, šta bi promenila? "Mnoge stvari bih uradila drugačije. Možda nisam dovoljno pažnje poklanjala oporavku organizma i često sam se prerano vraćala na teren. Mislila sam da mogu sve, nisam obraćala pažnju na signale svog tela".

foto: Profimedia

Kako ti sada izgledaju dani kad si bila prva na WTA listi? "To dostignuće je bilo ostvarenje mog sna. U tom momentu bila sam veoma ponosna na sebe, na svoj tim i svoju porodicu, ali zbog zgusnutog teniskog kalendara nisam bila svesna koliko je to veliki uspeh. Svi oko mene su bili euforični zbog mog uspeha, dok sam ja razmišljala kako i dalje ostati u vrhu i pružiti svoj maksimum".

Da li posle karijere planiraš da živiš u Srbiji ili negde drugde? "Konstantno putujem po celom svetu, ali se najlepše osećam u mom rodnom Beogradu.

Milan Nastić

FOTO: Dado Đilas

Svadba, svadba Venćanje? Nadam se uskoro!

I dalje važiš za jednu od najzgodnijih sportistkinja na svetu, što si nedavno pokazala slikama s jedne plaže. Kako se boriš sa udvaračima? "Normalno je da mi se mladići udvaraju. U ovom trenutku emotivno sam ispunjena, tako da ne obraćam pažnju. Većina naših tenisera i teniserki je stala na ludi kamen.

foto: Instagram PS

Kad ćemo tebe videti u venčanici? - Nadam se uskoro, to je trenutak o kom svaka devojka mašta. Imam divnu vezu i taj trenutak će doći spontano.

Kolegijalno Novaku se ne sme ništa zameriti

Kako gledaš na pad Novaka Đokovi}a i da li veruješ da ponovo može da bude na svetskom vrhu? - Usponi i padovi su deo karijere svakog sportiste. Trenutni Novakov pad je, pretpostavljam, posledica povreda koje su prethodile. Novak je veliki šampion i postigao je neverovatne rezultate. Nadam se da će se brzo vratiti u formu i zaigrati kao ranije. Želim mu puno sreće i uspeha u nastavku karijere.

antrfile Rođendanski Pozdrav svim čitaocima Kurira

U kojoj meri čitaš Kurir i šta bi nam poručila za 15. rođendan? - Naravno, redovno vas čitam. Želim vam puno uspeha u daljem radu i da istina bude imperativ u prenošenju bilo koje vrste informacija! Veliki pozdrav vama i vašim čitaocima!

DANAS BESPLATAN KURIR NA SVIM KIOSCIMA!

foto: Kurir

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Nove muke za Đukića pred meč sa Čukaričkim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track