ĐOKOVIĆEVO TELO JE... Poznati francuski teniser otkrio zašto Novak ne može do titule u Parizu
Foto: EPA Claudio Onorati

ZABRINJAVAJUĆE

ĐOKOVIĆEVO TELO JE... Poznati francuski teniser otkrio zašto Novak ne može do titule u Parizu

Tenis -

Bivši francuski teniser Fabris Santoro smatra da je Novak na dobrom putu, ali da njegovo telo nije spremno za najveće napore.

"Pored toga što igra veoma dobro, Novak ponovo deluje i veoma ambiciozno. Tako mi deluje još od Monte Karla, a razlika u odnosu na onog starog Đokovića jedino je fizička", rekao je Santoro.

Novak je u Rimu poražen u polufinalu od Nadala sa 7:6, 6:3, a Francuz smatra da je jedan od uzroka poraza to što srpski teniser nema dovoljno snage.

“Zašto je u drugom setu pravio više grešaka? Jer je nestrpljiviji, skraćuje poene jer još nije u stanju da igra na pravi način. Svojim sadašnjim nivoom igre može da pobedi mnoge u Parizu, ali da bi bio favorit, moraš da imaš neverovatno telo“, istakao je Santoro.

On smatra da je potrebno dosta vremena da Novak dovede svoje telo u red. “Na Rolan Garosu treba da se dobiju dva-tri meča od četiri-pet sati, a sada se vidi da na Novaka utiče kada se odigraju dva poena visokog intenziteta, nije spreman da i treći odigra isto tako. Ne može se telo dovesti u red za devet dana, zato mi Novak nije u kategoriji favorita, ali samo zato“.

Kurir sport, foto: EPA Claudio Onorati

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEOGRAD JE GOREO ZA VIKEND! Dobili smo novog kralja evropske košarke i otkrili ko je zapalio zvezdin autobus! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track