ĐOKOVIĆ POČISTIO DUTRA SILVU: Novak na najbolji način započeo Rolan Garos (VIDEO)
Foto: EPA Claudio Onorati

RUTINSKI

ĐOKOVIĆ POČISTIO DUTRA SILVU: Novak na najbolji način započeo Rolan Garos (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa posle pobede nad Brazilcem Rožeriom Dutra Silvom rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) u setovima.

Rožerio Dutra Silva je odmah oduzeo servis Novaku Đokoviću, da bi zatim i potvrdio brejk iako je srpski teniser imao brejk lopte na servis protivnika. Novak je prilikom sledećeg servisa Brazilca napravio brejk, da bi ga odmah potom i potvrdio.

Đoković je bio sve sigurniji u poenima i u svakom servis gemu Brazilca je bio blizu brejka. Pri rezultatu 4:3 Novak je napravio brejk sa nulom te je tako otvorio sebi put ka osvajanju prvog seta.

Na isti način je počeo i drugi set. Brazilac je brejkom otvorio drugi deo meča, ali Novak je ponovo napravio brejk. Do kraja seta Đoković je još jednim brejkom uspeo da stekne prednost koju je sačuvao do kraja. Imao je Brazilac priliku da se vrati u set, ali nije iskoristio nekoliko brejk lopti koje je imao.

U trećem setu Novak je prvi napravio brejk, i kada je delovalo da će uspeti da sačuva prednost, na dva gema do kraja Brazilac pravi brejk i izjednačava rezultat.

Video se bes kod Novaka, koji je odličnom igrom u narednom gemu odmah vratio brejk, a u narednom servisu overio set i prolaz u naredno kolo.

Protivnik u narednoj rundi biće mu pobednik duela izmedju Španca Davida Ferera i njegovog sunarodnika, kvalifikanta Haumea Munara.

Posle meča Novak je izjavio:

'' Nisam među prvim nosiocima ma ovom turniru, ali dobro poznajem ove terene i mislim da ću se dobro snaći. Nisam igrao na zadovoljavajućem nivou, ali kako turnir bude odmicao nadam se da ću biti sve bolji. Dosta sam opušteno odigrao, u jednom trenutku sam doveo u pitanje osvajanje seta, ali uspeo sam da na vreme smirim Brazilca i vratim se na pravi kolosek. Ne razmišljam još o narednom kolu, prvo čekam da vidim ko će mi biti protivnik. ''

3. set

5:4 - BREJK - Novak je vratio brejk Brazilcu.

4:4 - BREJK - Novak je imao prednost i delovalo je da će lako do gema, ali poslednje atome snage izvukao je Dutra Silva i napravio brejk kada mu je to bilo najpotrebnije.

4:3 - Silva je posle dosta muke ipak sačuvao svoj servis. Imao je Novak priliku da dođe ponovo do brejka, ali nije se puno trudio oko toga, skoncentrisan je na svoj servis.

4:2 - Posle 0:30 Novak uzima 4 poena za redom i čuva gem na svoj servis.

3:2 - BREJK - Novak ponovo vodi. Sad je potrebno samo da do kraja sačuva svoj servis.

2:2 - Rutinski Novak uzima gem na svoj servis. Deluje sigurno i fizički veoma moćno.

1:2 - Ponovo vodi Brazilac u trećem setu. Do sada nema brejkova u ovom delu meča.

1:1 - Odličnim servisom Novak dolazi lako do gema. Dva asa napravio je Đoković samo u ovom gemu.

0:1 - Lako Brazilac dolazi do gema na startu trećeg seta.

2. set

6:4 - Novak posale preokreta pravi brejk i osvaja drugi set.

5:4 - Brazilac smanjuje prednost

5:3 - Đoković agresivnom igrom osvaja gem

4:3 - Brazilac se ne predaje lako! Koristi sve Novakove greške i dolazi do bitnih poena

4:2 - Nole povećava vođstvo!

3:2 - Nole vodi!

2:2 - Đoković siguran na svom servisu!

1:2 - Đoković uzvraća BREJK!

0:2 - Do sada je Đoković napravio 15 neiznuđenih grešaka. U ovom gemu je takođe grešio, je Brazilac osvojio BREJK

0:1 - Brazilac osvaja prvi gem. Đoković je opet bio agresivan na riternu, ali je Dutra Silva bio daleko oprezniji ovog puta

1. set

6:3 - NOVAK OSVAJA PRVI SET!

5:3 - Novak ekspresno stiže do drugog brejka!

4:3 - Nole siguran na svom servisu!

3:3 - Đoković je imao priliku za brejk, ali je Brazilac u ključnim momentima bio na visini zadatka te je osujetio srpskog tenisera u nameri da uveća vođstvo

3:2 - Đoković vodi! Agresivna igra daje rezultate

2:2 - Nole uzvratio brejk!

1:2 - Đoković osvaja gem bez izgubljenog poena!

0:2 - Dutra Silva nastavlja sa dobrom partijom! Na momente je Novak podsetio na onog starog, agresivan ritern ga je krasio u ovom gemu, ali to nije bilo dovoljno da uzvrati brejk

0:1 - BREJK BRAZILCA! Đoković je lepo otvorio meč, ali je neiznuđenim greškama omogućio protivniku lak brejk

13.40 - Meč je počeo!

Đoković s velikim optimizmom dočekuje prvi meč s Brazilcem Silvom i pokušaće da na krilima dobre igre iz Rima dođe do same završnice.

Nole se prethodnih dana žestoko pripremao za parisku šljaku, na kojoj je jednom u bogatoj karijeri bio najbolji. Veliki pehar podigao je pre dve godine, a nekako od ispunjenja tog sna krenuo je i njegov pad prouzrokovan raznim faktorima, pre svega povredom lakta.

Povratak je za nekadašnjeg broja jedan bio prepun frustracija, ali u poslednje vreme Đoković sve više deluje kao onaj stari Nole.

To se posebno odnosi na prethodni meč protiv Rafaela Nadala u Rimu, kad je udarao lopticu kao u najboljim danima. Koliko mu je stalo da se na Rolan Garosu pokaže u najboljem svetlu govore i detalji s treninga sa Aleksandrom Zverevom. Nole se u jednom trenutku iznervirao i iskalio bes na reketu.

Prvi rival našeg tenisera biće kvalifikant Brazilac Rožerio Dutra Silva, s kojim je Đoković igrao samo jednom, i to na US openu 2014, i ubedljivo ga pobedio sa 6:2, 6:1, 6:2. Srbin se kao 22. teniser na svetu nalazi u delu kostura koji predvodi Bugarin Grigor Dimitrov, s kojim bi mogao da se susretne u četvrtom kolu. Prethodno, najverovatnije mora da eliminiše Davida Ferera u drugom, a zatim i Roberta Bautistu Aguta u trećem kolu.

Dobro je što je Đoković izbegao najvećeg favorita za titulu Rafaela Nadala do samog finala. Takođe, sa opasnim Dominikom Timom može da se susretne tek u polufinalu, dok mu projektovano četvrtfinale donosi potencijalni duel s Davidom Gofanom. Naravno, sve su ovo pretpostavke, a moguće je da neko od ovih tenisera doživi neugodno iznenađenje mnogo ranije. Nadajmo se da to neće biti Novak.

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA Claudio Onorati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track