PRIČA KOJA JE OBELEŽILA ROLAN GAROS: Spakovao je kofere i sa porodicom krenuo kući, zvali su ga da se vrati, a onda je napravio najveću SENZACIJU turnira! (VIDEO)
Foto: AP

ZA FILM

PRIČA KOJA JE OBELEŽILA ROLAN GAROS: Spakovao je kofere i sa porodicom krenuo kući, zvali su ga da se vrati, a onda je napravio najveću SENZACIJU turnira! (VIDEO)

Tenis -

Marko Trunđeliti krenuo je u nedelju popodne u autu sa mamom, bakom i bratom kako bi stigao u Pariz na vreme. Valjda niko drugi sa liste neće stići pre njega.

Popriličan haos odvija se na Rolan Garosu u muškom delu žreba turnira. Naime, čak osam tenisera otkazalo je učešće na ovom prestižnom turniru, pa će njihova mesta popuniti takozvani laki luzeri, gubitnici u kvalifikacijama.

Šest ih zauzelo svoje mesto regularnim putem, ali tu kreće zavrzlama. Od sledećih dvanaest na spisku za ulaz u turnir, samo jedan je stavio potpis-Egipćanin Mohamed Sahwat. On ej odradio trenig u nedelju ujutru, znajući da je prvi ispod liste. Tada je dobio nove vesti, samo sat vremena pre starta meča.

Voditelj meča mu je u 10 sati saopštio da u 11 igra protiv Georga Dimitrova. Egipćanin je prvo morao da ode po svoje stvari na drugi teren u svlačionicu, pa da se vrati da igra protiv Bugarina. Naravno izgubio je sa 3:0 u setovima.

Još veći problem je nastao prilikom otkaza Nika Kirjosa. Ko god od igrača sa liste stigne prvi igraće sa Bernardom Tomićem prvo kolo Rolan Garosa u ponedeljak od 11 sati. Pošto se veliki broj igrača već prijavio za Čelendžere, slabo ko je bio zaiteresovan za povratak na terene u Francusku.

Na trosatni put od Barselone do Pariza uputio se Marko Trunđeliti, koji je u kvalifikacijama poražen do Huberta i planirao je da igra turnir u Španiji.

Krenuo je u nedelju popodne sa mamom, bakom i bratom kako bi što pre stigao u Pariz na vreme. Nadao se da niko neće stići pre njega.

Cela situacija podseća na radnju filma ''Rat Race'', što je napisao i poznati teniski novianar New York Timesa, Ben Rotenberg. Trunđeliti će nakon devet sati vožnjem, imati oko deset sati da se naspava i obavi pripreme za ovaj meč.

Ispostavilo se da je uspeo da stigne na vreme i ostvari najveću pobedu u karijeri. Argentinac je savladao Bernarda Tomića i napravio jedno od najvećih iznenađenja na turniru rezultatom 3:1 (6:4, 5:7, 6:4, 6:4) . U drugom kolu sastaće se sa Italijanom Čekinatom, pa posle ove pobede postoji mogućnost da će ova teniska bajka biti nastavljena.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track