KIM KLAJSTERS EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Srbi, verujte u Đokovića! Vratiće se on na svetski vrh!
Foto: Profimedia, Reuters

Bivša najbolja teniserka sveta

KIM KLAJSTERS EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Srbi, verujte u Đokovića! Vratiće se on na svetski vrh!

Tenis -

Nekada prva teniserka sveta, a sada konsultant na Eurosportu, Belgijanka Kim Klajsters eksluzivno za Kurir je pričala o Novaku Đokoviću.

Sjajna sportiskinja napominje da veruje u Noletov povratak na sam svetski tron i da je normalno da ima padove u karijeri.

Može li Novak ponovo u svetski vrh?

- Naravno na može. Iskreno i očekujem da ponovo bude onaj stari, da se će se vrati tamo gde mu je i mesto. Polako, ali sigurno i ide u tom pravcu, a čitajući njegove postove na društvenim mrežama vidim da se oseća dobro, što me posebno.

Da li ste se videli u Parizu s obzirom da ste i vi na Rolan Garosu u ulozi stručnog TV komentatora?

- Nismo se sreli. Videla sam njegovog trenera Marina Vajdu. Onga je definitivno najzaslužniji za sve njegove uspehe u proteklih 10 i više godina, a primetno je i da mu sada diže formu. Čini mi se da se kockice polako, ali sgurno sklapaju.

Šta je po vama uzrok Novakovog pada na ATP listi?

- Rezultati kroje listu, a rezultate ne možeš da imaš ako imaš povredu. Novak je, koliko znam, imao dosta probelema s laktom, što je u mnogome uticalo na njegov pad u karijeri. Ali ne treba dramiti zbog toga. Svi mi sportisti imamo uspone i padove, pa tako i Novak. Treba samo verovati u ono što radiš, a Đoković veruje u sebe, pa sam tako sigurna da će se vratiti stazi uspeha. Samo je potrebno da i vi verujete u njega. Šta je vas naučila teniska karijera?

- Morate da znate, cela teniska karijera je novo iskustvo i učenje za nastavak života. Novak upravo prolazi kroz to. U jednom trenutku shvatiš da tenis nije ceo život i da postoje i druge stvari u tom životu. Novak je baš u tim momentima. Ipak, lepo je videti ga da je opet motivisan i spreman da se vrati tamo gde je bio pre neku godinu. Ko je po vama najbolji teniser sveta svih vremena?

- Mnogo ih je u istoj ravni, a đoković je svakako tu. On ostavio dubok trag u ovom sportu, bez sumnje - zaključila je Kim Klajsters.

DECA SU PRIORITET: Uživa u ulozi majke

Tokom razgovora za Kurir, Kim Klajsters je priznala da uživa u privatnom životu.

- Kao i svaka majka, bavim se decom, vodim ih školu, onda ih vraćam kući, kuvam, vozim ih na razne aktivnosti koje imaju van standardnih obaveza. Pritom pomažem mužu koji je košarkaški trener, koliko mogu uključena sam u taj rad, jer u sportu imam dosta iskustva - rekla je Belgijanka uz napomenu da je počastvovana što je dobila poziv od Rolan Garosa da bude njihov gost ove godine.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEKA BOLI BOLIVIJU! U suprotnom, da ne gledamo Orlove na Mundijalu?! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track