DECENIJA OD ANINIH SUZA: Ivanovićeva se prisetila osvajanja Rolan Garosa, ali i dana kada je odlučila da ostavi tenis i posveti se porodici (VIDEO)
Foto: Profimedia

lepe uspomene

DECENIJA OD ANINIH SUZA: Ivanovićeva se prisetila osvajanja Rolan Garosa, ali i dana kada je odlučila da ostavi tenis i posveti se porodici (VIDEO)

Tenis -

Pre deset godina Ana Ivanović je osvojila Rolan Garos i postala prva tenisertka sveta.

Deceniju kasnije više nije na terenu. Udala se za nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera i rodila sina Luku. Ali detalje iz Pariza nije zaboravila.

- Bila sam veoma uzbuđena, ali i prilično nervozna. Još uvek se sećam poslednjeg poena kojim sam osvojila Rolan Garos. Plakla sam, naravno i nisam mogla da verujem da sam nakon tolikog teškog rada konačno ostvarila san. Još uvek se sećam kako sam uskočila u svoj boks. Još uvek imam te slike i ostaće zauvek sa mnom. Skaknje u boks uopšte nije bezbedno, ali u tom momentu uopšte nisam marila za tako nešto - priseća se Ana kroz smeh trenutka kada je osvojila turnir u Parizu.

- Osećaj je zaista bio neverovatan. Niko sem vas i vaših najbližih ne zna šta ste sve prošli da biste stigli dotle. To pobedu čini još slađom. Tada sam postala i prva na svetu.

Teniserka se prisetila i kako je izgledao momenat kada je 2016. godine odlučila da tenisu kaže "zbogom".

- Nikada nije lako kada odlučite da kažete "zbogom" nečemu što volite i što ste radili ceo život. Sećam se da kada sam dobijala nove rekete, spavala sam sa njima, sve vreme sam ih držala uz sebe. To je na neki način bila moja beba. Zahvalna sam svemu što sam postigla do momenta kada sam rekla "zbogom tenisu". To mi je pomoglo da ispravnije odlučim kaže Ana.

Dinner time ?

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана

Kurir sport

Foto: Prrofimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track