NOLE MELJE NA TRAVI: Đoković pregazio Šardija za prvo finale posle godinu dana!
Foto: AP

TURNIR U KVINSU

NOLE MELJE NA TRAVI: Đoković pregazio Šardija za prvo finale posle godinu dana!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Francuza Žeremija Šardija 7:6, 6:4 i plasirao se u finale turnira u Kvinsu., gde ga čeka Hrvat Marin Čilić, koji je u dva taj-brejka dobio Australijanca Nika Kirjosa.

Novak je poslednji put finale nekog turnira igrao prošle godine u Istbornu, kada je savladao Gaela Monfisa.

Duel sa Šardijem bio je veoma težak! Brejka nije bilo sve do devetog gema drugog seta kada je Novak jedini put na meču oduzeo servis Francuzu i time trasirao put ka pobedi.

Đoković u gemovima u kojima je servirao nije imao većih problema, rutinski ih je dobijao. Uz to pogađao je nekoliko veomna teških udaraca, a najlepši poen na meču je izgubio jer se upecao u mrežu pre nego je loptica na prekom delu terena drugi put odskočila.

Novak je u odličnoj formi,tzo pokazuje igra koju prikazuje na tarvi u Kvinsu i ima dobru priliku da u duerlu sa Čilićem osvoji titulu posle godinu dana.

Drugi set

6:4 - Gotovo je!

5:4 - Đoković je napravio brejk i na korak je od finala!

4:4 - Bez većih problema Đoković dobija gem

3:4 - Novak sve više pritiska Šardijev servis, ali brejka i dalje nema

3:3 - Odličan tenis gledamo u Kvinsu

2:3 - Brejk lopta! Novak je imao priliku da oduzme šansu rivalu, ali je Šardi u tom momentu odigrao dva puta dobro na mreži

2:2 - Novak ne da Francuzu ni najmanju šansu

1:2 - Igralo se na razliku, ali se Šardi izvukao, pošto je Novak u jednom poenu nogom dotakao mrežu pre nego što je ona drzgi put pala na zemlju

1:1 - Novak nema nikakvih problema sa servisom

0:1 - Gem sa nulom na startu drugog seta

Drugi set

7:6- Novak je sve vre,me imao prednost, a rezultatom 7:5

6:6 - Nešto duži gem, ali samo kao uvod u 13 gem, koji će rešiti pobednika

6:5 - Ovo je bio najteži gem na Novakov servis, ali brejka nije bilo

5:5 - Posle pola sata igre i deset odigranih gemova nijedan od igrača nema prednost

5:4 - Novak je na gem od osvajanja seta

4:4 - Francuz je malo popustio sa prvim servisima, pa je na 30:30 Srbin imao solidnu priliku da dođe do prve brejk lopte u meču. Ipak, nakon jednog lošijeg odskoka Novak šalje lopticu daleko u aut i francuski teniser ko zna kojim po redu odličnim servisom završava gem.

4:3 - Novak lako dobija servis gem

3:3 - I dalje nema brejka, iako je Novak došao do 30:30

3:2 - Oba tenisera veoma dobro serviraju

2:2 - Izuzetno lak gem za njega, sa nekoliko sjajnih servisa i Novak praktično nije imao nikakvu priliku u ovom gemu da po prvi put pripreti Šardiju.

2:1 - Srpski teniser uzima još jedan siguran gem i nastavlja da sa neverovatnom lakoćom osvaja svoje servis gemove, što je i činio u jučerašnjem duelu sa Adrijanom Manarinom.

1:1 - Imao je Novak 15:30, ali je Francuz zaređao sa dobrim servisima i dobio gem.

1:0 - Đoković siguran na startu meča.

Naš najbolji teniser Novak Đoković pobedio je u četvrtfinalu turnira u Kvinsu Francuza Adrijana Manarina sa 7:5, 6:1, dok je Žeremi Šardi bio bolji od Amerikanca Francisa Tiafoa sa 6:4, 6:4.

REKORD ĐOKOVIĆA

Trijumfom nad Adrianom Manarinom rezultatom 7:5, 6:1 u četvrtfinalu ATP turnira u Kvinsu Novak je stigao da jubilarne, 800. pobede u profesionalnoj karijeri. Tako se pridružio Konorsu, Lendlu, Federeru, Vilasu, Nadalu, Mekinrou, Agasiju, Nastaseu i Edbergu u klubu igrača sa najmanje 800 pobeda u singlu.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track