ŽREB NIJE MILOVAO SRBE: Lajović na Federera, Đoković u Nadalovoj polovini
Foto: EPA/Alejandro Garcia, AP

POČINJE VIMBLDON

ŽREB NIJE MILOVAO SRBE: Lajović na Federera, Đoković u Nadalovoj polovini

Tenis -

Žrebom u Londonu određeni su parovi ovogodišnjeg Vimbldona.

Srpski teniser Dušan Lajović nije imao sreće na žrebu za ovogodišnji Vimbldon – igraće protiv branioca titule Rodžera Federera! Tradicionalno, njihov duel otvoriće Centralni teren Ol Ingland klaba i počeće u ponedeljak od 14 časova.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu Vimbldona igraće protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena. Đokovićev rival je ovogodišnje iznenađenje na Australijan openu (stigao do četvrtfinala) i trenutno 57. igrač sveta, a Lajović je dobio verovatno najteži mogući zadatak jer protiv sebe ima tenisera koji ima osam titula na britanskom gren slemu, uz 19. učešća.

Ukoliko srpski as uspešno prođe prvu prepreku naredni protivnik biće mu pobednik između Argentinaca Orasija Zebaljosa i Gvida Andreozija, u istom delu nalazi se kao Dominik Tim, Aleksander Zverev, Huan Martin Del Potro i Rafalel Nadal, a ako bi Lajović napravio senzaciju išao bi na bolji iz duela Bendžamin Bonzi (Francuska) - Lukaš Lacko (Slovačka).

Srbija će imati još dva učesnika nakon odustajanja Viktora Troickog, Filip Krajinović se na startu sastaje sa Nikolasom Žarijem iz Čilea, a Laslo Đere sa Italijanom Paolom Lorencijem.

U ženskoj konkurenciji, Aleksandra Krunić u prvom kolu igra protiv Amerikanke Medison Bregle i ukoliko je eliminiše ide na bolju iz duela Anastasija Sevastova (Letonija) - Kamila Đorđi (Italija).

Vimbldon, čiji je nagradni fond 15.982.000 funti, počinje u ponedeljak i traje do 15. jula.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track