NOVAK ĐOKOVIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA: Ne dolazim da učestvujem, već da osvojim Vimbldon!
Foto: Reuters

POČINJE VIMBLDON

NOVAK ĐOKOVIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA: Ne dolazim da učestvujem, već da osvojim Vimbldon!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da na svakom turniru koji igra ima najveće ambicije.

Đoković je pred Vimbldon istakao da i u London dolazi da osvoji turnir, kao i da je u mnogo boljoj formi nego na početku sezone.

"Vrlo sam posvećen, volim ovu igru, zahvalan sam na podršci koju imam. Imam velike ciljeve i motive. Ne vidim sebe da samo idem na Gren slem, uvek idem da ga osvojim. To je bio slučaj u poslednjih 7, 8 godina. Sada je situacija drugačija, jer ni pozicija na tabeli nije visoka, nemam titulu više od godinu, ali lagao bih ako mi nije cilj da osvojim titulu", rekao je Đoković za "Sportklub".

Nastup na ovogodišnjem Vimbldonu počeće u utorak protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena.

"Sandgren je igrač kojeg nisam poznavao do Australijan Opena, na kome je došao do četvrtfinala, čime je zaslužio naše poštovanje. On nema mnogo toga da izgubi, a ja ću se potruditi da nastavim dobre partije".

foto: Reuters

Otkrio je i u kakvom je fizičkom stanju.

"Osećam se dobro. Imao sam samo jedan dan na Rolan Garosu i potom Kvinsu tokom kojih sam osetio bol u laktu, ali ništa značajno što bi moglo da me omete da nastupim na turniru. Za sada ne bih da govorim da je potpuno iza mene, ali je sve u redu", kazao je Novak i dodao:

"Kvins je bio odličan turnir za mene. Ostaje žal za tom meč loptom... Odlučio je poen ili dva. Bio sam blizu i to mi uliva dodatno samopouzdanje pred početak ovog trnira", zaključio je Đoković za "Sportklub".

kurir.rs / Sportklub

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠOKANTAN VIKEND U RUSIJI! KOLINDA VOLI FUDBALERE U GAĆICAMA! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track