FEDERER NAPRAVIO POTEZ KARIJERE: Švajcarac dobio novog sponzora posle 20 godina
Foto: Reuters

TRANSFER

FEDERER NAPRAVIO POTEZ KARIJERE: Švajcarac dobio novog sponzora posle 20 godina

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer, posle punih 20 godina u opremi američke firme Najk, danas se na startu turnira u Vimblodnu na centralnom terenu pojavio u majici i šorcu japanskog proizvođača odeće Uniklo (UNIQLO), sa kojim je potpisao ugovor prema kome godišnje zarađuje oko 30 miliona dolara.

Uniklo je danas zvanično objavio partnerstvo sa 36. godišnjim Federerom, kako kažu, najvećim teniserom svih vremena i jednim od najuticajnijih i najpriznatiji ljudi sveta.

Kvota da će Đoković savladati Sandgrena sa 3:0 je 1,30, a da će osvojiti Vilmbldon 6,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vimbldon.

Ovo partnerstvo znači da će Federer predstavljati Uniklo na svim turnirima tokom godine, počevši od ovogodišnjeg Vimbldona, saopštila je japanska kompanija.

Finansijski detalji nisu saopšteni, ali mediji navode da je ovaj dogovor vredan oko 30 miliona dolara godišnje, u poređenju sa 10 miliona dolara sa Najkom.

Rojters prenosi da se znalo da je švajcarskom teniseru ugovor sa Najkom istekao u martu, ali se sve do danas nije naslućivalo u kojoj opremi će izaći na centralni teren Vimbldona.

Prvi nosilac turnira i dalje nosi patike Najk, jer Uniklo ne proizvodi obuću.

Nemam dogovor o patikama. Za sada ću i dalje nositi Najk. Oni su pokazali interes da i dalje nosim njihove patike. Imam duboke korene sa Najkom. Ali, sve je otvoreno, rekao je Federer.

Bilo je uočljivo da legendarni teniser na svojoj opremi nema prepoznatljivo dizajniranu oznaku RF.

Logo RF je u ovom trenutku Najkov, ali će u jednom trenutku opet biti moj. Nadam se ranije, a ne kasnije, da će Najk pomoći u tom procesu. To su moji inicijali i ne mogu zauvek biti njihovi. U kratkom vremenu, ponovo će biti moji, rekao je Federer.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track