SPARTAAA! Đoković u stilu junaka filma 300 igra četvrtfinale Vimbldona!
Foto: Reuters

srbin na terenu u londonu

SPARTAAA! Đoković u stilu junaka filma 300 igra četvrtfinale Vimbldona!

Tenis -

Novak Đoković u stilu glavnog junaka iz filma "300" ulazi u okršaj s Japancem Nišikorijem u četvrtfinalu najstarijeg grend slema.

Ovo je Spartaaa (This is Sparta)!!! Čuvena rečenica iz fima "300", koju je Novak Đoković izgovorio na US Open-u 2015, kao da i dalje odjekuje... Upravo u ovom stilu naš as ispraća rivale kući, a u pobedničkom duhu počeće i meč četvrtfinala protiv Japanca Keja Nišikorija.

Najbolji srpski teniser širi optimizam na svakom koraku i konačno deluje kao u šampionskim danima. Doza opreza i dalje je prisutna, ali i volja da se po četvrti put osvoji najstariji grend slem.

foto: Reuters

"Zadovoljan sam, mada znam da mogu i moram još mnogo bolje", istakao je Nole u Londonu.

Rival srpskog tenisera punih 11 godina je na teniskim terenima širom sveta. U međusobnom skoru Đoković je mnogo bolji (13:2), pa mu je tako i pripisana uloga favorita.

foto: Fonet

Novak ĐOKOVIĆ - Kej NIŠIKORI 31 godine 28 188 visina 178 13 međusobni skor 2 21 ATP lista 28 2003. profi 2007. 801 pobede 347 172 porazi 164 68 titule 11 111 miliona $ zarada 19 miliona $

"Nišikori i ja se dobro poznajemo. Igrali smo više puta. Ne mislim da će mi biti lako, u najmanju ruku moram da ponovim prethodna izdanja", konstatovao je Novak.

U slučaju pobede, Đoković će u polufinalu igrati s boljim iz meča Nedal - Simon/Del Potro.

Goran Anđelković

VIMBLDON

Četvrtfinale

WTA Cibulkova - Ostapenko Kasatkina - Kerber Bertens - Gerges S. Vilijams - Đorđi

ATP Federer - Anderson Raonić - Izner Đoković - Nišikori Nadal - Sinom/Del Potro

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAJVERNIJI FAN NOVAKA ĐOKOVIĆA: Mačak Žan La Valet ne propušta Noletove duele! A to kako navija će vas posebno oduševiti! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track