ĐOKOVIĆ PRED ČETVRTFINALE: Verujem da ću protiv Nišikorija igrati na Centralnom terenu
Foto: Reuters

vimbldon

ĐOKOVIĆ PRED ČETVRTFINALE: Verujem da ću protiv Nišikorija igrati na Centralnom terenu

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da se nada da će meč četvrtfinala Vimbldona protiv Keija Nišikorija igrati na Centralnom terenu.

- Svakako da je period pred Rolan Garos i Vimbldon ove godine bio poprilično drugačiji za mene nego bilo kada ranije, naravno zbog svih okolnosti u prethodnih godinu dana... Povrede, operacije i tako dalje. Ali, isto tako osećam da mi se nivo tenisa u poslednjih mesec i po dana veoma primakao onom nivou na kom i želim da budem - rekao je Đoković.

Njegov duel sa ruskim teniserom završen je u kasnim večernjim satima, a da se odužio verovatni bi bio prekinut zbog mraka.

- Posle meča sam čuo da su organizatori planirali da otkažu moj meč da su Gael Monfis i Kevin Anderson ušli u peti set. Srećom po mene to se nije dogodilo. Zamalo dve godine zaredom isto da mi se dogodi. Drago mi je što sada razgovaramo, a ne sutra, posle mog plasmana u četvrtinu finala - naveo je srpski teniser.

On veruje da će protiv Nišikorija igrati na Centralnom terenu.

- Naravno, opcija da vas prebace na Centralni teren uvek postoji, to je nešto što sam i priželjkivao. Opet, kao i prošle godine, rekli su mi da ne mogu da prebace moj meč na neki drugi teren zbog prodatih karata. Pretpostavljam da su uticali i još neki faktori... Nadam se da ću u sredu igrati na Centralnom. Sviđaju mi se šanse u meču sa Nišikorijem. Igrao sam veoma dobro i u Kvinsu pre dolaska ovde. Do sada, sva četiri duela bila su veoma, veoma dobra za mene. Nisam proveo previše vremena na terenu. Osećam se psihički spremno, fit sam i pozitivan - zaključio je Đoković.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda sa ovim timom kreće u napad na Ligu šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track