NOLE OPET BLJUJE VATRU: Nišikori se širio, pa ga Đoković surovo kaznio! Neka se spremi Nadal (VIDEO)
Foto: AP

SRBIN U POLUFINALU VIMBLDONA

NOLE OPET BLJUJE VATRU: Nišikori se širio, pa ga Đoković surovo kaznio! Neka se spremi Nadal (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Japanca Keija Nišikorija u četvrtfinalu Vimbldona 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

Đoković će se u polufinalu sastati sa pobednikom duela Rafael Nadal - Huan Martin Del Potro, koji se igra kasnije danas.

Srpskom teniseru je ovo prvo polufinale gren slema od 2016, kada je na US openu stigao do finala!

Novak i Kei danas su se sastali 16. put, a Srbin je zabeležio 14. pobedu. Japanac nije uspeo da prekine "post" u njihovim duelima koji traje od US opena 2014. godine. Nije bio ni blizu...

Đoković je igrao odlično na Centralnom terenu "Sveengleskog kluba", doduše uz blage padove u pojedinim delovima meča, ali više nego dovoljno da savlada Nišikorija, u njihovom prvom okršaju na travi.

Japanac je u najavi meča rekao da sa Novakom "uvek vodi rat". I ovaj je ličio na rat!

Teniseri su u uvodu meča razmenili brejkove, a sledeći je Novak napravio kada je za Nišikorija bilo kasno da uzvrati - 5:3. Đoković je zatim potvrdio brejk i osvojio set.

U drugom setu Đoković je u dva uzastopna gema propustio brejk lopte, posle čega je "pao", što je Nišikori iskoristio, oduzeo Novaku servis, poveo 3:1 i tu prednost sačuvao do kraja seta - 6:3.

Đoković je i u trećem setu propuštao šanse, ali ovaj put nije dozvolio pad. Izdigao se i posle teškog gema na svoj servis za 3:2, vezao četiri gema - 6:2.

Utisak je da je tada slomio otpor Nišikorija, od koga je očigledno bolje fizički pripremljen.

Četvrti set predstavljao je rutinsko odrađivanje posla za Đokovića, iako je Japanac napravio brejk na startu (0:1). U nastavku je Novak napravio tri...

Đokoviću je preostalo da sačeka da vidi ko će mu biti rival u polufinalu, koje će se igrati u petak.

Tok meča:

IV SET

6:2 - BREJK! KRAJ!

5:2 - Ovaj gem nije bio lak za Novaka. Bilo je 30:30, a onda je Đoković posle duže razmene dobio poen i prelomio gem.

4:2 - Nišikori uzima prvi gem na svoj servis u četvrtom setu.

4:1 - Novak potvrđuje brejk bez problema! Još dva koraka do polufinala.

3:1 - BREJK! Nišikori pada, Novak se diže! Sada Đoković ima veliku prednost i gazi ka polufinalu.

2:1 - Srpski teniser bez izgubljenog poena do gema.

foto: Reuters

ĐOKOVIĆ LJUT NA SUDIJU! Po završetku drugog gema Nišikori je bacio reket, ali ga sudija Ramos nije opomenuo kao Novaka ranije tokom meča. Srbin je prišao Ramosu i rekao mu:

"Dvostruki standardi".

1:1 - BREJK! Novak odmah vraća brejk! Na 15:40 odigrali su sjajan poen, koji je Đoković završio smečom.

0:1 - BREJK! Novak je uhvatio zalet u finišu trećeg seta, vezao četiri gema, a onda je na startu četvrtog usledio novi pad. Na 15:40 je odservirao as, ali ga je u sledećem poenu rival naterao na grešku.

III SET

6:2 - BREJK! Nole igra maestralno u ovim momentima. Stavlja tačku na treći set!

5:3 - Đoković lako i brzo potvrđuje brejk!

4:3 - BREJK! Konačno je Novak osvojio gem na servis rivala! Srbin se domogao brejk lopte, a za razliku od prethodnih, ovu je iskoristio na 30:40. Zapravo, Nišikori mu je poklonio poen.

Scenario u trećem setu podseća na onaj iz drugog, samo što su sada uloge zamenjene.

3:2 - Au, kakav gem! Kao po pravilu, kada propusti brejk lopte, Novaku u sledećem gemu pada koncentracija. S druge strane, Nišikori to vešto koristi. I sada je Japanac imao 0:40! Međutim, Đoković se probudio na vreme, zaigrao sjajno, vezao četiri poena, odnosno osvojio šest od narednih sedam i uzeo gem.

foto: Reuters

2:2 - Delovalo je da će Nišikori lako dobiti gem. Međutim, na 40:15 je napravio grešku, a onda je usledio dug poena od 20-ak razmena, koji je Novak dobio fantastičnim udarcem. To mu je dalo krila da uzme i sledeći poen i dođe do brejk lopte. Međutim, Kei se izvukao posle izlaska na mrežu, izjednačio, a onda dobio još dva poena, samim tim i gem.

2:1 - Novak bez izgubljenog poena osvaja servis gem!

1:1 - Nišikori dolazi do izjednačenja.

1:0 - Siguran gem Novaka na startu trećeg seta.

foto: Reuters

II SET

3:6 - NIŠIKORI OSVAJA DRUGI SET! Japanac osvaja svoj servis gem i dolazi do izjednačenja u setovima!

3:5 - Novak je uspeo da osvoji svoj servis gem. U narednom Nišikori će servirati za izjednačenje u setovima.

2:5 - Japanac posle velike borbe dolazi do novog gema! Pretio je Novak, ali Nišikori nije dozvolio srpskom teniseru da dođe do prilike za brejk... Novak mora da osvoji naredni gem, ukoliko želi da ostane u setu.

2:4 - Novak smanjuje zaostatak! Siguran gem srpskog tenisera!

1:4 - Nišikori bez izgubljenog poena stiže do velike prednosti!

1:3 - Novak skupo platio propuštene prilike! Nišikori pravi brejk! Nervozan zbog propuštene šanse, Novak ulazi u seriju grešaka i dozvoljava Japancu da prvi dođe do brejka u drugom setu.

foto: Reuters
foto: Reuters

1:2 - Ponovo se Nišikori provukao... Novak je imao vezane brejk lopte, ali Japanac uz dosta sreće uspeva da dođe do nove prednosti!

1:1 - Nole ekspresno stiže do izjednačenja! Bez izgubljenog poena osvaja prvi gem u drugom setu!

0:1 - Maratonski gem pripada Nišikoriju! Više od 10 minuta trajao je ovaj gem. 16 poena odigrali su Novak i Japanac. Srpski teniser je imao jednu brejk šansu, ali nije uspeo da dođe do prednosti na startu drugog seta. Nišikori je teškom mukom uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.

I SET

6:3 - NOLE OSVAJA PRVI SET!

5:3 - BREJK! U najboljem mogućem momentu Novak oduzima servis Japancu i sada će servirati za osvajanje prvog seta!

foto: Printscreen

4:3 - Novak ponovo vodi! Sjajno ga služi forhend! Nekoliko odličnih poena osvojio je srpski teniser za novu prednost u prvom setu.

3:3 - Ne popušta Nišikori! Uspeo je da veže dva gema i izjednači rezultat!

3:2 - Japanac vraća brejk! Greške su skupo košatale Novaka u ovom gemu. Nišikori se sjajno branio i stigao do dve vezane brejk šanse, onda je usledila dupla servis greška Srbina...

foto: Printscreen

3:1 - BREJK! Sjajan gem odigrao je Novak! Najlepši poen u dosadašnjem toku meča pripao je našem teniseru. Čak 16 udaraca razmenili su, a poen za brejk za dve vezane brejk lopte dobio je Novak. Prvu nije iskoristio, ali drugu priliku jeste i zasluženo dolazi do prednosti u prvom setu!

2:1 - Bez izgubljenog poena Nole osvaja gem! Mučilo ga je sunce, ali je uspeo da veže nekoliko sjajnih udaraca za novu prednost u prvom setu!

1:1 - Siguran Japanac! Bez većih problema je došao do izjednačenja, samo jedan poen prepustio je srpskom teniseru u ovom gemu.

foto: Reuters

1:0 - Novak je odlično otvorio meč. Dva sjajna servisa za 30:0, pa fantastičan viner! Nišikori je zatim izborio dva poena, a onda je usledio novi as Srbina za prednost na startu meča.

14:10 - Počinje meč!

14:08 - Novak spreman za 41. četvrtfinale u karijeri!

14.00 - Novak će prvi servirati na meču

foto: Printskrin
foto: Printscreen

Đoković je do plasmana u četvrtfinale stigao posle ubedljive pobede nad ruskim teniserom Karenom Hačanovim (3:0), dok je Nišikori eliminisao neugodnog Letonca Ernesta Gublisa (3:1).

Novak i Nišikori su do sada odigrali 15 međusobnih duela. Srpski teniser je zabeležio 13 pobeda, dok je Japanac samo dva puta slavio. Poslednji meč odigrali su ove godine u četvrtfinalu Mastersa u Rimu. Novak je pobedio sa 2:1 u setovima. Zanimljivo, Novak i Kei se nikada ranije nisu sastali na travi.

Novak igra sjajno na Vimbldonu. Pun je optimizma i konačno deluje kao u šampionskim danima. Ukoliko savlada Nišikorija biće to prvi plasman Novaka u polufinale nekog Gren Slema još od US Opena 2016. godine, kada je doživeo poraz u finalu od Stena Vavrinke.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track