VOLIM TE SINE, NAJVIŠE: Emotivni Novak posle titule na Vimbldonu (VIDEO)
Foto: Reuters

prva reakcija

VOLIM TE SINE, NAJVIŠE: Emotivni Novak posle titule na Vimbldonu (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je po četvrti put u karijeri postao šampion Otvorenog prvenstva Engleske!

On je u finalu Vimbldona savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike 6:2, 6:2, 7:6.

"Osećaj je neverovatan jer prvi put u životu imam nekoga ko viče: "Tata, tata". Volim te sine najviše! On nema 5 godina i ne može uživo da gleda, ali sam se nadao da može da dođe na kraju i svedoči ovome. Znači mi što je tu i Jelena što je tu. Kevinu hoću da čestitam, jer sam se u trećem setu provukao, igrao je dobro, " rekao je Đoković odmah posle meča.

‘I need this hug’ ? . #Wimbledon #Djokovic @djokernole #TakeOnHistory

Објава коју дели Wimbledon (@wimbledon) дана

??

Објава коју дели Jelena Djokovic (Ristic) (@jelena_djokovic_) дана

On je potom prokomentarisao i period koji je iza njega, a koji su obeležile povrede.

"Lako je sada. Morao sam sve vreme povrede da verujem u sebe i veoma sam zahvalan timu i avima koji me pšoslednjih godina podržavaju. Imao sam operaciju, bio van tura, iomao mnogo sumnji, jer nisam znao da li sam u stanju da se vratim. Nema boljeg measta, jer ovo je sveto mesdtio tenisa i najbolji način da se vratiš. Igrati ova finala je posebna privilegija. Sada sam imao duplu porciju trave. Ovo je zaista nešto posebno i hvala svima vama, koji nas pasionirano podržavate", rekao je Novak.

Kevin Anderson je i pored pporaza bio zadovoljan.

"U prva dva seta me je baš razbio. Radio sam naprono do kraja. Falilo je poen, dva da možda igramo malo duže, ali... Definitivno nisam svež kao kad sam došao, ali ja bih dao još 21 sat života za priliku da igram ovde. Mnogo je ljudi koji su sa svih strana sveta došli da me podrže. Hvala mojoj supruzi, mami, bratu, koji neće da sedi u loži. Posebno tati koji me je trenirao 20 godina i uveo me u tenis. Publika je bila neverovatna. Hvala i mojoj zemlji koja ima tradiciju u tenisu. Možda će za 20 godina neko biti ovde sa našom zastavom i reći kako sam mu ja bio inspriacija."

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track