SVE O NOVAKU IZ PRVE RUKE: Sedeo je u hotelskoj sobi na Dominikani, izolovan od svih i napravio je plan! OVO JE NOVI ĐOKOVIĆ!
Foto: Profimedia

POVRATAK KRALJA

SVE O NOVAKU IZ PRVE RUKE: Sedeo je u hotelskoj sobi na Dominikani, izolovan od svih i napravio je plan! OVO JE NOVI ĐOKOVIĆ!

Tenis -

Portparol Novaka Đokovića, Nebojša Mandrapa, otkrio je za Nedeljnik kroz šta je sve prolazio najbolji srpski teniser u proteklom periodu.

U tekstu koji je napisao za "Nedeljnik", Mandrapa otkriva sa kakvim poteškoćama se susretao Novak, kako je odlučio da raskine saradnju sa Agasijem i Štepanekom, koliko se promenio njegov stil igre i koliko se on sam promenio, koliko je zapravo sazreo kao igrač i kao čovek...

"Đoković je sada drugačiji nego pre. Đoković je novi Novak. Zreliji je. Mudriji. Staloženiji. Ne dozvoljava da na njega utiču otrovne strelice koje se ispaljuju na temu njegove ishrane, načina života, stvari koje mu pomažu da pronađe balans, toliko potreban u individualnom sportu. Nole nije savršen. Niti to želi da bude. Niti će to ikada biti. Ta nesavršenstva treba razumeti, da bismo lakše prihvatali njegove rezultate i drugačije okolnosti na ATP turu u odnosu na ranije dane. A šta je to sve drugačije? Od glave do pete – mnogo toga. Drugačija mu je motivacija koja ga pokreće. Promenio je tehniku servisa, reket, patike, razne sitne detalje u igri koji mogu da čine ogromnu razliku u vrhunskom sportu. Različita su mu i interesovanja van tenisa. Očekivanja su nova, baš kao i pristup u životu, sportu kao nečem što je divno, ali ne i jedino."

Novak je danas prvo brićan otac i suprug, pa tek onda teniski šampion.

"Nije to isti Novak kog svi mi pamtimo iz 2010. godine. Pre sedam godina, prvo što bi ugladao kada ujutru otvori oči je teniski reket spakovan pored kreveta. Taj reket i dalje stoji pored kreveta. Ali uz njega je i igračka zelenog dinosaura, plišani vuk, knjiga sa dečijim pričama i lutka udobno smeštena u minijaturnim kolicima. Sve ono što je ostalo nepospremljeno posle sinoćnje igre sa Stefanom i Tarom, pred spavanje."

Period posle operacije lakta bio je veoma težak za Novaka.

"Lakat ga je boleo posle svakog treninga, ruka je često oticala, ali nije želeo o tome da priča. Uželeo se tenisa toliko da je po svaku cenu želeo što pre da istrči na teren i nadoknadi propušteno. Međutim, taj juriš ga je samo usporio. Poraz od 109. na svetu Tora Danijela u Indijan Velsu, pa izgubljen meč od 47. na listi Benoa Parea u Majamiju pokazali su da nije spreman. Više od lakta bolela je ta nemoć, koja je bila toliko neobična za njega".

Novak je odlučio da ode na odmor i dobro razmisli o svemu.

"Dok je sedeo u hotelskoj sobi na Dominikani, izolovan od okruženja, napravio je strateški plan šta i kako dalje. Nije mu padalo na pamet da ostavi reket, što su mu neki dušebrižnici savetovali. Novakova reakcija je bila snažna – zahvalio se na saradnji Agasiju i Štjepaneku, pozvao je nazad Marijana Vajdu i Gebharda Fila Griča, rekao da je spreman za novi pohod, bez bilo kakvog pritiska. I dalje se budio sa pogledom na zelenog dinosaura i plišanog vuka. I dalje je prvo što je radio ujutro bilo da ode do dečje sobe i poigra se sa Stefanom i Tarom, pa da zajedno doručkuju. Pa tek onda da ide na trening....Stotinu dana kasnije, kada se inače podvlači crta u svakoj novoj vladi, rezultati su stigli. I to kakvi rezultati", zaključuje Mandrapa.

Kurir sport/Nedeljnik

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track