AMERIKANKA ZAGRMELA Serena Vilijams: Zašto samo mene testirate na doping?
Foto: AP

PREKO GLAVE JOJ JE

AMERIKANKA ZAGRMELA Serena Vilijams: Zašto samo mene testirate na doping?

Tenis -

Američka teniserka Serena Vilijams smatra da je žrtva diskriminacije tvrdeći da je bila na najviše doping testova kada su u pitanju američke teniserke i teniseri.

Osvajačica 23 Grend Slem titule i ranije je isticala da je frustrirana čestim posetama i zahtevima za testove, a tako je bilo i u utorak.

"Došao je onaj deo dana kada za 'nesumični' test na doping i samo će Serena biti testirana. Od svih igrača i igračica, dokazano je da mene najviše testiraju. Diskriminacija? Ja mislim da jeste. Ako ništa, barem sport održavam 'čistim", napisala je Serena na Tviteru.

Ranije tokom godine, sajt 'Deadspin' objavio je da je Vilijams testirana van turnira, od strane Američke anti doping agencije (USADA), pet puta, kao i da 14. juna nije bila prisutna kada su lekari pokucali na njena vrata – ali se ona branila činjenicom da su došli dvanaest časova pre dogovorenog vremena.

Na kraju, ova situacija ubeležena joj je kao "propušten test", a ukoliko napravi još dva ista propusta USADA ima pravo da je kazni zbog kršenja doping pravila.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track