OVO JE PORUKA OTMIČARA DEDE JELENE ĐOKOVIĆ: Spremi dva miliona evra ako hoćeš oca da vidiš živog! Ðokoviće čuvaju SPECIJALCI!
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

OTKRIVAMO! Kako je ucenjena porodica NovakE ŽENE

OVO JE PORUKA OTMIČARA DEDE JELENE ĐOKOVIĆ: Spremi dva miliona evra ako hoćeš oca da vidiš živog! Ðokoviće čuvaju SPECIJALCI!

Tenis -

Otmičari koji su u noći između srede i četvrtka izvukli iz kuće i vezali lisicama za banderu Milosava Radisavljevića (80), dedu Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića, porodici su poslali zastrašujuću poruku u kojoj su zapretili da su spremni da ubiju starca ukoliko ne dobiju traženi novac.

foto: Profimedia

Kako Kurir saznaje, kidnaperi su najverovatnije unapred isplanirali otmicu, jer su poruku poslali s pripejd broja koji su, kako se sumnja, kupili namenski za to.

- Pripremi dva miliona evra ako želiš da vidiš oca živog! - pisalo je u poruci koju je u vreme dok je Milosav još bio u kukuruzištu, vezan lisicama za banderu, primio s nepoznatog broja njegov sin Zoran.

foto: Privatna Arhiva

Poslali SMS, pa ugasili karticu

Kako naš sagovornik ekskluzivno otkriva za Kurir, broj s kog je poslata poruka isključen je čim je SMS stigao na Zoranov broj. On ne isključuje mogućnost da su kriminalci nameravali kasnije da uključe isti broj ili možda čak da pregovore nastave s drugog broja.

Milosava Radisavljevića, podsetimo, dvojica maskiranih napadača su oko tri sata ujutru izvukla iz kuće i vezala ga lisicama i trakom za banderu u kukuruzištu. Pet sati kasnije, nesrećnog starca, koji je bio iznemogao, uplašen i promrzao, pronašao je komšija, koji je čuo pozive u pomoć. Otmičari su, kako je utvrđeno, iz novčanika Jeleninog dede ukrali penziju, odnosno 26.000 dinara, kao i njegov mobilni telefon.

Svi su uznemireni

- Policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja i postoje određeni tragovi koji bi brzo mogli da dovedu do hapšenja otmičara. Postoji snimak s nadzorne kamere sa jednog obližnjeg objekta na kom se navodno vide dva mladića koja izlaze iz kukuruza - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Sagovornik Kurira blizak bračnom paru otkriva da su svi u porodici i dalje uznemireni, kao i da Jelena i Novak posle otmice Milosava strahuju za bezbednost ostalih članova porodice. On otkriva i da će posle drame koju je nesrećni Milosav preživeo njihovo obezbeđenje biti pojačano, naročito tokom boravka u Srbiji.

Komšinica

VEZALI SU GA KAO PSA!

Komšinica kaže da je verovala da je Ljig mirno mesto u kom nema kriminala, sve dok komšiju Milosava razbojnici nisu vezali.

foto: Dado Đilas

- Vezali su ga kao psa, dopola u vodi. Svi su mu skidali kapu kada bi prošao ulicom, on ovo nije zaslužio. Šteta je što otmičari, razbojnici, bestidnici nisu prepoznali pravo bogatstvo u tom divnom čoveku, već su se latili njegovog novčanika. Milosav ovim što su mu uradili nije izgubio samo novac već slobodu koju zaslužuju svi ljudi. Policija radi svoj posao i sigurna sam da će vrata pravde uskoro biti otvorena - kaže naša sagovornica.

Angažovano obezbeđenje

Jelena i Novak Đoković posle dedine otmice strahuju da bi bezbednosti njihove porodice mogla ponovo da bude ugrožena, s obzirom na to da policija još traga za napadačima koji su u noći između srede i četvrtka upali u kuću Milosava Radisavljevića u Ljigu. Izvor blizak bračnom paru kaže za Kurir da će posle drame koju je porodica preživela, njihovo obezbeđenje, naročito dok budu boravili u Srbiji, biti pojačano.

- Jelena se veoma zabrinula, a otkako je čula šta se desilo njenom dedi, često zaplače. Kad se prvi put čula s dedom, nije mogla da zaustavi suze. I deda je zaplakao kada je čuo glas svoje miljenice. Istovremeno, Jelena je zabrinuta je i za ostatak porodice. Poručila je da će uskoro biti svi na okupu i da ih sve ono što se dogodilo jeste potreslo, ali da će ona i Novak doći u Srbiju čim im se ukaže prilika - kaže sagovornik Kurira.

Inače, o bezbednosti Jelene i Novaka, kada borave u Srbiji, brinu naši najbolji specijalci. Prema rečima našeg izvora iz službi bezbednosti, broj pripadnika biće povećan.

Milosav kod sina u Beogradu

JELENA GA ZOVE SVAKIH SAT VREMENA

Milosav Radisavljević, kako naš izvor otkriva, u četvrtak je nekoliko sati u policiji svedočio o svim detaljima otmice kojih je mogao da se seti. Oko 20 sati, sa sinom Zoranom je otputovao za Beograd.

- On je jako vezan za Ljig i porodica ga je i ranije više puta zvala da ide u Beograd i da s njima živi, ali on je zbog ljubavi prema ovom mestu, ali i zbog prijatelja ponudu uvek odbijao. Međutim, zbog šoka koji je doživeo porodica ga je ponovo zamolila da ode u Beograd, jer su smatrali da je bolje za njega da ne bude sam. Zabrinuti su i Milosav je ovog puta pristao da neko vreme bude kod sina. Jelena ga zove na svakih sat vremena da razgovaraju, jer mu je ona miljenica i daje mu snagu - kaže naš izvor.

Na meti pljačkaša

NOLETOVOJ TAŠTI UKRALI OGRLICU, A OCU STOLICE

Miomir Ristić, Novakov tast, u septembru 2015. policiji je prijavio da su mu lopovi obili kuću na Voždovcu.

- Iz kutije za nakit nestala je biserna ogrlica njegove supruge Vere, vredna oko 1.000 evra. Takođe, lopovi su odneli i novac koji su našli u kući - podseća naš izvor.

foto: Damir Dervišagić

Iz magacina restorana „Novak 1“, koji je u vlasništvu Srđana Đokovića, oca Novaka Đokovića, juče je ukradeno 110 stolica.

- Magacin se nalazi u okviru kompleksa Luke Beograd, u Ulici Žorža Klemansoa. Radnici koji su zaposleni u tom prostoru, u kojem se nalazi veći broj magacina, među kojima je i jedan koji iznajmljuju Đokovići, primetili su da nedostaju stolice iz Srđanovog restorana. Policija je pokrenula istragu - kaže naš izvor.

Milan Radisavljević

HVALA BOGU, BRAT MI JE DOBRO

Rođeni brat otetog Milosava Milan Radisavljević kaže da je najvažnije da je njegov brat dobro i da postoji sumnja da je nesrećni čovek bio na meti zbog unuke i Novaka.

foto: Dragana Udovičić

- On se sada oseća dobro i hvala bogu na tome. Ne znam kako je prošao kroz ovu agoniju, ali je nama najbitnije da je dobro. Nakon što je policiji dao izjavu, vratio se kući. Tu su ga dočekali porodica, prijatelji i komšije. Dugo smo pričali, pokušavajući da učinimo ono što je u našoj moći da naš voljeni Milosav ne misli na nemili događaj koji ga je snašao. Naš cilj bio je jasan - osmesi i veseli razgovori. Kada bih rekao da u meni postoji tračak sumnje o osobama koje stoje iza svega, lagao bih. Ruku na srce, moj brat je na radaru razbojnika i zbog Novaka i Jelene, to je svima jasno.

J. R. - D. S. - J. S.

foto: Kurir

Kurir / J.R - D.S. - J.S.

Foto: Profimedia, Privatna arhiva

****************************************************************

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

* KURIR SPECIJAL NA 6 STRANA Najveći srpski špijuni

- Ko su ljudi koji su upravljali državom - Koji Srbin je oduševio Putina - Za koga je radila leskovačka Mata Hari

* TAJNA HAŠKOG IZRUČENJA Miloševića nije prodao Đinđić nego Koštunica!

* ZASTRAŠUJUĆI KRAJ POTRAGE ZA DEVOJČICAMA U GRČKOJ: Bliznakinje pronađene u mrtvačnici?

* NAJSTARIJI ZVEZDIN NAVIJAČ DUŠAN MILETIĆ NE ODUSTAJE: Imam 94 godine i idem na Sever!

* HIT! NAŠA ZEMLJA FUDBALSKI LIDER: Da li je moguće? SRBIJA PRVA U EVROPI!

* USPEH! KARIJERA TENISERKE OLGE DANILOVIĆ: Krenula sam kući, a onda se desilo čudo!

* RONALDO OSUĐEN NA DVE GODINE ZATVORA: Najbolji fudbaler sveta ide na robiju

* EKS-MINISTAR OBREN JOKSIMOVIĆ OTKRIVA NEPOZNATE DETALJE: Koštunica me razočarao, on je potpisao izručenje Miloševića Hagu * ALARMANTNO! PREDSEDNIK SRBIJE JE BIO U PRAVU: Okupacija juga Srbije, u Niš se doselilo 11.000 Albanaca

* EKSKLUZIVNO! KURIR PAPARACO: Brena i Boba se baškare na jahti od 250.000 evra

* ĐURIĆ ŽEŠĆE ISPLJUVAO PARTIZAN: Tužno je da je Saša Ilić najbolji sa 40

* SAZNAJEMO: Miloš Biković ponovo s bivšom!

* TUGA: Posle ranjavanja na Novom Beogradu u bolnici preminuo Miodrag Sutara (18). Štićenik popravnog doma izboden nasmrt

* NEUTEŠNI PORODICA UBIJENOG STUDENTA PORUČUJE Nećemo odustati u borbi za istinu i pravdu

***************************************************************************

NE PROPUSTITE

SAMO UZ KURIR NAJBOLJI RECEPTI: Sakupite jedinstvenu zbirku proverenih recepata na čak 68 strana

Kurir vam u subotu poklanja recepte za domaća peciva, sitne kolače, torte koje se ne peku, kisela testa, jela iz naših sela, recepte za decu i mnoge druge...

foto: Promo

I danas kao i svake subote do sada Kurir vam poklanja vredne kuvare iz edicije Naši najlepši.

U pitanju su zbirke proverenih recepata srpskih domaćica sa originalnim fotografijama.

Svaki kuvar ima 68 strana, a pripremljeni su po temama.

S obzirom da će uz svaki primerak Kurira biti različit kuvar, čitaoci imaju mogućnost da izaberu naslov po želji, ali i da naprave vlastitu kolekciju vrednih kuvara.

Izaberite naslov ili sakupite svoju kolekciju vrednih kuvara!

Čitajte Kurir, jer uvek dobijate više!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track