OLGA U FINALU: Danilovićeva napravila uspeh karijere, boriće se za titulu u Moskvi! (VIDEO)
Foto: Виктор Червяков

GAZI REDOM

OLGA U FINALU: Danilovićeva napravila uspeh karijere, boriće se za titulu u Moskvi! (VIDEO)

Tenis -

Mlada srpska teniserka Olga Danilović napravila je najveći uspeh u karijeri - izborila je plasman u finale turnira u Moskvi.

Olga je u polufinalu savladala Beloruskinju Aliksandru Sasnovič sa 2:1 u setovima (6:2, 5:7, 7:5).

17-godišnja Srpkinja će u finalu igrati protiv domaće teniserke Anastasije Potapove, kojoj je Slovenka Tamara Zidanšek predala meč pri vođstvu Ruskinje 3:6, 6:4, 5:2.

Danilovićeva je sjajno otvorila meč, već u trećem gemu je izborila dve vezane brejk šanse, iskoristila prvu i došla do prednosti. U nastavku prvog seta Beloruskinja je u par navrata pretila da oduzme servis našoj teniserki, ali je Olga igrala sjajno u najtežim momentima. Sasnovič je bila frustrirana zbog propuštenih šansi, što je Danilovićeva iskoristila. Još jednom je oduzela servis protivnici za 5:2. Potom je rutinski privela set kraju.

U drugom setu viđena je velika borba. Brejka nije bilo do 12 gema kada je naša igračica popustila. Spasila je prvu brejk loptu, ali je kod druge pogrešila i izbacila loptu u aut, pa je finalistu odlučivao treći deo igre.

Olga je bila bolja u odluičujućem setu imala je dva brejka prednosti i pri rezultatu 5:2, dozvolila rivalki da se sa dva brejka i tri vezana gema vrati u mneč i izjednači na 5:5.

Danilovićeva je zatim napravila novi treći brejk u setu i ponovo servirala za meč i plasman u finale. Imala je tri meč lopte, iskoristila je prvu i ostvarila najbolji rezultat do sada.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track