SADA JE UZELA TITULU, A ZBOG NJIH REKET: Ana i Novak su krivi što je Olga Danilović postala teniserka
Foto: Виктор Червяков

oni su njeni heroji

SADA JE UZELA TITULU, A ZBOG NJIH REKET: Ana i Novak su krivi što je Olga Danilović postala teniserka

Tenis -

Mlada srpska teniserka Olga Danilović osvojila je VTA turnir u Moskvi, pošto je u finalu sa 2:1 u setovima (7:5, 6:7, 6:4) savladala Ruskinju Anastasiju Potapovu.

Danilovićeva je napravila najveći uspeh u karijeri! Uradila je nešto što nikome u istoriji nije pošlo za rukom, ušla je na turnir kao "laki luzer" i došla je do trofeja. Isto tako, postala je prva teniserka rođena u 21. veku koja je uspela da osvoji VTA torfej

Olga Danilović je ranije pričala o osobama zbog kojih je počela da igra tenis. To su Ana Ivanović i Novak Đoković.

- Novak Đoković mi je omiljeni igrač, a Ana Ivanović idol. Kada bismo svi imali takvu želju i posvećenost kao što je ima Novak, kolektivno bismo bili uspešniji. On je heroj za sve nas. Čak i ljudi koji ne prate sport u Srbiji gledaju njegove mečeve. Kada bih ostvarila pola od onoga što je on, bila bih presrećna - istakla je 16-godišnja Olga Danilović.

- Tenis sam počela da igram kada sam gledala jedan Novakov meč na TV. Ne sećam se tačno koji je bio turnir, ali sećam se da je bio početak leta. Možda Rolan Garos, a možda i Vimbldon. Svidelo mi se i otišla sam na trening. Trčala sam na sve strane i udarala lopticu motivisana Novakom. Pretpostavljam da sam bila mnogo loša, ali mi se jako dopalo - dodala je naša talentovana teniserka.

Kada je reč o Ani Ivanović, Olga je birala reči:

- Dobro je poznajem. Ona je sjajna osoba, bila je jedna od najboljih teniserki sveta i baš mi je žao što se povukla. Osvojila je Rolan Garos, učinila je Srbiju poznatom na planeti, stigla je do prvog mesta.

Mlada teniserka ne krije da su joj roditelji velika podrška - otac, košarkaš Predrag Danilović i majka, novinarka Svetlana Danilović.

- Kad sam osvojila Antaliju, tata mi je prvi poslao poruku. Rekla sam mu da moram da osvojim to takmičenje kako bih se našla na listi. Poslao mi je: „Bravo, hajde da vidimo da li te ima!“ Moje ime se kasnije našlo među 1.000 na svetu - pričala je Olga, prošle godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track