TEŽAK ŽREB ZA NOVAKA NA RODŽERS KUPU: Đoković se sveti Čungu, sa Nadalom tek u finalu
Foto: Reuters

MASTERS U TORONTU

TEŽAK ŽREB ZA NOVAKA NA RODŽERS KUPU: Đoković se sveti Čungu, sa Nadalom tek u finalu

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković sastaće se u prvom kolu Rodžers kupa u Torontu sa Hjeonom Čungom iz Južne Koreje, odlučeno je žrebom.

Đoković, deveti nosilac na Mastersu u Kanadi, imaće priliku da se revanšira Čungu, koji je načinio senzaciju na Australijan openu ove godine i eliminisao Srbina.

Ako uspe u toj nameri, Noleta u drugom kolu čeka duel sa boljim iz meča prvog kola između domaćeg igrača Pitera Polanskog i Australijanca Metjua Ebdena.

Đoković bi već u trećem kolu mogao na sedmog nosioca, Austrijanca Dominika Tima, a projektovani rival u četvrtfinalu mu je branilac trofeja Nemac Aleksandar Zverev (2).

Mogući rivali u polufinalu su mu Kevin Anderson, koga je savladao u finalu Vimbldona, zatim Grigor Dimitrov, Miloš Raonić, David Gofan...

Sa prvim nosiocem Rafaelom Nadalom može da se sretne tek u finalu.

Đoković prošle godine nije igrao na Rodžers kupu, pa ne brani nijedan poen.

Pored Đokovića, u glavnom žrebu Rodžers kupa je još jedan Srbin, Filip Krajinović, koji se na startu sastaje sa Rusom Karenom Hačanovim.

Rodžer Federer je odlučio da preskoči Toronto, a istu odluku doneo je i Endi Marej, koji se tek nedavno u Vašingtonu vratio na teren.

Turnir u Torontu igra se od 6. do 12. avgusta.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track