FEDERER POČEO PSIHOLOŠKI RAT PROTIV NOVAKA: Nemojte da sažaljevate Đokovića!
Foto: Reuters

Švajcarac udario na Srbinu

FEDERER POČEO PSIHOLOŠKI RAT PROTIV NOVAKA: Nemojte da sažaljevate Đokovića!

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer vraća se na teren posle mesec dana pauze i poraza u četvrtfinalu Vimbldona.

No, pored priprema za 2. kolo Sinsinatija i duel sa Nemcem Peterom Gojovčikom, Federer se očigledno pripremao i za psihološki rat protiv Novaka Đokovića.

Đoković je trijumfom u Vimbldonu najavio povratak u vrh, što nije mogao a da ne prokomentariše švajcarski teniser.

"Novak sada igra pod manjim pritiskom, u određenoj meri, ali uvek može da te opet uhvati. Mediji sada pričaju 'osvojiće US Open', a ti pomisliš: 'Verovatno, da'. I onda pre nego što kažete 'videćemo', vaša perspektiva se menja, ali i medija", rekao je Federer.

Posle Sinsinatija sledi novi Grend slem, US Open u Njujorku, a Švajcarac očigledno misli unapred.

"Mislim da je to bila sjajna stvar za sport. Srećan sam zbog njega jer znam da mu verovatno nije bilo lako u poslednjih nekoliko godina. Međutim, sa druge strane, mislim da niko ne bi trebalo da ga žali, kao što su sažaljevali mene ili Rafu. Imali smo toliko uspeha da je prosto divnije kada se vratite posle teškog perioda. Novakova pobeda na Vimbldonu bila je ogroman uspeh", rekao je Federer i nastavio da šalje oštre strelice ka Đooviću:

"Pamtim njegovu konferenciju za novinare posle poraza od Marija Čekinata u Parizu, kada je govorio u stilu: 'Ne znam još da li sam bio frustriran, samo želim da odem odavde'. A, ljudi su ga pitali: 'Šta, nećeš da igraš na travi? Posle toga se dogodilo to da je Novak trebalo da osvoji Kvins i da je osvojio Vimbldon. Tako da stvari mogu da se obrnu veoma brzo, nezavisno od toga da li ste u određenom momentu pozitivni ili ne. Nekada samo izađete na teren i postanete uzbuđeni u četvrtfinalu ili u polufinalu Grend slema i počnete da igrate najbolji tenis".

Kurir sport Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track