ĐOKOVIĆ JAČI OD ŠAMPIONA DIMITROVA I NEVREMENA: Novak igrao dva dana za pobedu nad Bugarinom. Ima samo dva sata pauze do meča sa Raonićem! (VIDEO)
Foto: EPA/TANNEN MAURY

Spektakl

ĐOKOVIĆ JAČI OD ŠAMPIONA DIMITROVA I NEVREMENA: Novak igrao dva dana za pobedu nad Bugarinom. Ima samo dva sata pauze do meča sa Raonićem! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju pošto je posle preokreta i dva dana igre slavio sa 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 6:4.

Meč između Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova prekinut je zbog kiše oko 4 časa ujutru po srpskom vremenu, a u nastavku je Novak uspeo da zadrži brejk prednosti i pobedi

Đoković je izgubio prvi set od aktuelnog šampiona Sinsinatija. Izgubio je jedan svoj servis, a nije uspeo da dođe do brejk lopte.

Dimitrov je i u drugom setu prvi stigao do brejka. Ponovo u trećem gemu.

Međutim, uspeo je Đoković da izjednači na 3:3, a zatim još jednom brejke protivnika za 5:3. Uspeo je Novak ubrzo da izjednači na 1:1 u setovima.

U trenutku kada su teniseri seli da se odmore pre starta trećeg seta usledio je prvi prekid meča zbog nevremena.

Kada se nevreme smirilo i teren osušio, krenulo se u treći set. Đoković je ovog puta prvi napravio brejk, takođe u trećem gemu. I upravo tada nevreme je ponovo zaustavilo Novakov nalet.

Ovog puta nije bilo šanse da se meč nastavi, pa se on prolongirao za naredni dan.

Samo 28 minuta se igralo u nastavku. Đoković je uspešno zadržao svoje servise i stigao do pobede nad aktuelnim šampionom ovog turnira.

Novak će ponovo na teren već za dva sata. Odmah posle meča Federer - Majer, Đoković će igrati svoje četvrtfinale protiv Miloša Raonića.

TOK MEČA

3. SET

6:4 - Samo 28 minuta je bilo potrebno u nastavku da pobedi Dimitrova.

5:4 - Dimitrov je smanjio rezultat, ali će Novak servirati za meč u narednom gemu.

5:3 - Novak je spasao jednu brejk loptu, nije iskoristio prvu gem loptu, ali jeste drugu.

4:3 - I dalje teniseri uzimaju lagano svoje servise, ali to je ritam koji odgovara Novaku jer ima brejk prednosti.

4:2 - Đoković je izgubio prvi poen, a zatim osvojio četiri poena u nizu.

3:2 - Imao je Novak lepe poteze u gemu u kome je servirao Grigor, ali nije uspeo da dođe do nove brejk prilike.

3:1 - Novak je dobio prvi gem u drugom danu ovog meča. Lagano je Đoković osvojio gem.

Neverovatno, ponovo kiša zaustavlja nalet Đokovića. Srpski teniser je napravio brejk, ali će morati ponovo na hlađenje.

2:1 - Brejk Đokovića! Novak je sjajnom skraćenom forhend dijagonalom izborio brejk šansu, a zatim sjajnom odbranom naterao protivnika na grešku.

1:1 - Ono što je prethodno uradio Dimitrov, sada je ponovio i Đoković. Uzeo je gem sa nulom.

0:1 - Posle pauze od oko 90 minuta zbog kiše meč je nastavljen. Dimitrov je prvi servirao u trećem, odlučujućem setu i poveo.

Meč je prekinut posle 80 minuta igre i završenog drugog seta.

foto: Printskrin

Crni oblaci nad Sinsinatijem. Zbog kiše Novakov meč je kasnije 4 sata, a kiša je ponovo počela da pada u trenutku kada je Đoković izjednačio u setovima. Na sreću, radi se samo o prolaznom oblaku.

foto: Printskrin

2. SET

6:3 - Veoma dug gem u kome je Đoković propustio dve set lopte, ali treću ne. Posle 80 minuta igre rezultat je u setovima izjednačen.

5:3 - Novak pravi brejk i servira za set! U samo 14 minuta Đoković je dva puta oduzeo servis rivalu.

4:3 - Đoković ponovo vodi. Dimitrov je taj koji u poslednjih nekoliko gemova pravi više grešaka.

3:3 - Posle tačno 60 minuta igre Novak je stigao do prve brejk lopte. Tačnije, do dve vezane, ali ih nije iskoristio. Međutim, jeste treću nešto kasnije.

2:3 - Konačno jedan gem bez problema za Novaka.

1:3 - Đoković je osvojio prva dva poena u gemu i nagovestio da bi mogao da stigne do prve brejk prilike u meču, ali se tu zaustavio i dozvolio rivalu da osvoji naredna četiri poena.

Novak je promenio majicu, da li će promeniti i tok meča?

foto: Printskrin

1:2 - Ne samo da odlično servira, već i koristi sve Novakove slabosti u ovom meču. Dimitrov pravi novi brejk, prvi u drugom setu. Dimitrov je napravio tri brejka u meču, a Đoković do sada nije imao nijednu brejk šansu.

1:1 - Dimitrova i dalje služi servis.

1:0 - Đoković otvara drugi set dobijenim gemom na svoj servis.

foto: Printskrin

1. SET

2:6 - Dimitrov je promašio samo četiri prva servisa u prvom setu, pa nije čudo što je prvi set dobio za relativno kratko vreme od 30 minuta. Đoković ima jedan viner više u odnosu na rivala, ali i čak osam neiznuđenih grešaka više.

2:5 - Očajan gem za Đokovića. Napravio je četiri neiznuđene greške i izgubio sve poene. Dimitrov ima dva brejka prednosti i servira za prvi set.

2:4 - Dimitrov servira izuzetno dobro. Upisao je dva asa, a ima čak 86 odsto uspešnosti prvog servisa do sada.

foto: Printskrin

2:3 - Izuzetan gem za Đokovića, bez izgubljenog poena. Upisao je dva vinera, jedan posle bekhend paralele i drugi posle forhenda.

1:3 - Dimitrov igra fantastično na početku meča. Dobro servira, uz minimalan broj neiznuđenih grešaka. Bugarin je napravio tek jednu takvu grešku, za razliku od Novaka koji je upisao već osam.

1:2 - Iako je servis služio Novaka, rival je uspeo da napravi brejk. Dimitrov je nekoliko poena dobio posle duže razmene udaraca, a Đokovića kao i na prethodnom meču protiv Manarina bekhend ne služi najbolje.

1:1 - Dimitrov se revanširao Novaku istom merom. Uz samo jedan izgubljeni poen stigao je do prvog izjednačenja u meču.

1:0 - Đoković je prvi servirao u meču. Služio ga je servis, a kvalitetnih forhendom je okončao uvodni gem.

foto: Printskrin

Novak je u dosadašnjem delu turnira uspeo da piše dve pobede. U prvom kolu Đoković je bio bolji od Stiva Džonsona rezultatom 2:0, dok je u drugom kolu posle preokreta savladao Francuza Manarina rezultatom 2:1.

Bugarin, koji je do nedavno imao nadimak bejbi Federer, nije igrao prvo kolo pošto je jedan od osam nosioca na turniru, pa je do sada odigrao samo jedn meč. Dimitrov je bio bolji od MIše Zvereva rezultatom 2:0 i na taj način zakazao meč sa Đokovićem.

Ova dva tenisera su se do sada sastajala čak 9 puta, a Grigor je uspeo samo jednom da slavi i to davne 2013. godine na turniru u Madridu rezultatom 2:1.

Ukoliko Nole osvoji turnir u Sinsinatiju postaće prvi čovek u istoriji belog sporta koji je kompletirao sve Masters turnire.

Meč je po rasporedu bio na programu negde oko 21 čas, ali je zbog kiše i loših vremenskih uslova pomeren.

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track